• Lauren Molengraaf: ook op het EK in Portugal weer succesvol.
• Lauren Molengraaf: ook op het EK in Portugal weer succesvol. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Lauren Molengraaf naar WK

Sport 1.563 keer gelezen

CAPELLE • Lauren Molengraaf (16) is dezer dagen even thuis en dan weer weg. Zo gaat dat in het leven van een jonge topsporter. De Capelse heeft recent topprestaties geleverd op de fiets. 

Onlangs behaalde zij een fraaie vijfde plaats bij de Europese Kampioenschappen Mountain Bike in de klasse Junioren onder 20 jaar én de EK-winst met ‘Oranje’ in de Team Relay. Lauren Molengraaf kijkt er met een goed gevoel op terug. “Die vijfde plek is gewoon een hartstikke mooi resultaat”, zegt ze over de individuele EK-race in het Portugese Anadia. “Temeer omdat ik als 16-jarige eerstejaars junior één van de jongste deelnemers was.” Ze begon de race rustig, werd even opgehouden door een valpartij vóór haar, belandde rond de elfde, twaalfde plaats en schoof gaandeweg de wedstrijd steeds wat posities door om uiteindelijk als vijfde over de streep te komen. Als jongste deelnemer van de Team Relay had ze een dag eerder al een prachtige ervaring opgedaan door met de uit verschillende leeftijdscategorieën opgebouwde Nederlandse ploeg het goud te pakken. “Een primeur”, zo weet ze. “Nooit eerder lukte het Nederland om het EK in de Relay te winnen. Meestal zijn het de erkende mountainbike-landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk die er met de hoofdprijs vandoor gaan.”

NK
Na haar succesvolle optreden in Portugal keerde Lauren Molengraaf terug naar Capelle om zich voor te bereiden op de volgende belangrijke wedstrijd: het NK Mountain Bike in Spaarnwoude. Intussen haalde ze haar schoolrapport op. Ook dat stemde tot vrolijkheid: ze gaat over van 5 naar 6 VWO. “Ik ben blij dat ik het voorbije schooljaar goed heb kunnen afronden,” zegt de leerling van Thorbecke Topsport. “Zeker in een fase waarin je veel wedstrijden in het buitenland hebt, is het wel eens lastig om ‘in de boeken te duiken’ door de focus op je sportieve prestaties. Gelukkig houdt school daar goed rekening mee en ben ik er goed doorheen gerold. Nu op naar het examenjaar.”

WK
Maar eerst zijn er nog een aantal sportieve doelen, zoals het NK Mountain Bike in de categorie -19 en het WK dat eind augustus in het Franse Letsgets verreden gaat worden. Tussen beide toernooien in gaat Lauren Molengraaf op vakantie, direct gevolgd door een trainingskamp in Frankrijk. “Omdat het WK-parcours behoorlijk klimwerk vereist, ga ik daar extra op oefenen, En dan maar zien hoe ver ik kom tijdens de race zelf. Ik kan er in ieder geval rustig naar toe leven, want ik heb mijn WK-kwalificatie al binnen.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15