Vincent Bartels, geflankeerd door Annely Robbertsen en Hans Levering.
Vincent Bartels, geflankeerd door Annely Robbertsen en Hans Levering. Foto: Jan Timmer

Totale tennisverrassing voor Vincent

Sport 1.254 keer gelezen

CAPELLE • Hij dacht ‘gewoon’ een potje te komen tennissen op sportpark Schenkel, maar het liep even anders voor Vincent Bartels, rolstoeltennisser in de special tennis-groep op het TCC-complex.

Zijn tennisleraar Hans Levering was een tijdje geleden ter ore gekomen dat Vincent wel een steuntje in de rug kon gebruiken in zijn ambitie om zijn favoriete sport te kunnen blijven beoefenen. Dus zette hij met medewerking van bestuur en leden van de club een actie op om geld in te zamelen om daarmee een deel van de contributie, de aanschaf van een nieuw racket en een nieuwe sporttas én een bijdrage aan de koop van een sportrolstoel mogelijk te maken. “Ik hoopte er op om 500 euro binnen te halen, maar het werd ‘wat meer’”, glimlacht Levering. “Het bedrag liep op tot  800 euro. Geweldig toch!”

Nietsvermoedend

Inmiddels is prille dertiger Vincent Bartels op het TCC-complex gearriveerd. Nietsvermoedend, dat is duidelijk. Hooguit wat verbaasd dat er wat meer mensen aanwezig zijn rond baan 3 dan normaal gesproken het geval is. Al snel wordt hem duidelijk dat er deze zaterdagmiddag iets bijzonders aan de hand is. Hans Levering neemt het woord, steekt de loftrompet over zijn pupil en overhandigd hem een gloednieuw racket en een aantal enveloppen met inhoud. 

“Ik heb je hier naar toe gelokt om een feestje te bouwen”, zegt Levering tegen Bartels. “Jouw feestje!”. Vincent Bartels weet niet hoe hij het heeft. Emoties, blijdschap een ontroering; het is allemaal van zijn gezicht af te lezen. Hij neemt alle cadeaus zichtbaar aangedaan in ontvangst. “Ik ben sprakeloos. Dit is zó mooi”, stamelt hij. “Nu kan ik door met de sport die me zo aanspreekt. Ik geniet hier twee keer per week van de trainingen onder leiding van Hans. Ik ben in maart van dit jaar met ‘special tennis’ begonnen en merk voortdurend dat ik vooruitgang boek. Dat motiveert geweldig, kan ik je wel vertellen. En dan al deze cadeaus! ik kan het nauwelijks bevatten.”

Drive

Hans Levering en zijn jonge assistente Annely Robbertsen genieten van de reactie van Vincent Bartels. “We werken met zo ontzettend veel plezier met Vincent”, zegt Levering. “Toen ik voor de eerste keer met hem de baan op ging zag ik het vuur in zijn ogen. Ondanks zijn spierziekte heeft hij een enorme drive om te presteren. Hij straalt een soort onverzettelijkheid uit waar ik diep van onder de indruk ben. Het is een feest om deze man te mogen trainen. Daarnaast vinden de vereniging en ik het hartstikke fijn dat we hem kunnen helpen om de beoefening van zijn favoriete sport mogelijk te blijven maken. De donaties zijn buitengewoon goed terecht gekomen.”

Annely Robbertsen, die bijna elke dag op de accommodatie van TC Capelle te vinden is en later graag tennisleraar wil worden, is regelmatig met Vincent Bartels op de baan te vinden tijdens zijn tennislessen. “Vincent is een heel aardige man”, zegt de 14-jarige Rotterdamse. “Ik gooi ballen aan en speel ze in bij hem. Leuk om te doen. Ik beleef er zelf ook veel lol aan.” 

Vincent Bertels kijkt naar zijn splinternieuwe racket. Hij kan nog maar nauwelijks geloven dat zojuist een ‘normale’ zaterdagmiddag is uitgemond in een ‘onvergetelijke’. “Ja, dit doet me veel”, zegt hij. “Ik wil iedereen die hier aan heeft mee gewerkt dan ook enorm bedanken, en Hans in het bijzonder. Weet je, tennis is voor mij een geweldige uitlaadklep. Als ik op de baan ben en de bal probeer te raken, dan vergeet ik alles om me heen. Het leven is dan compleet zorgeloos. Daarnaast krijg ik een kick van de progressie die ik weet te boeken. ik merk en voel dat ik sterker word. Ik heb dus écht mijn sport gevonden en hoop nog lang te mogen tennissen. Met al die mooie cadeaus kan ik voorlopig prima vooruit. Zo mooi dat mensen dat voor je willen doen.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15