Anouk van Adrichem: coach en keepster van HC Capelle.
Anouk van Adrichem: coach en keepster van HC Capelle. Foto: Wijntjes Fotografie

Genieten als keepster HCC

Sport 317 keer gelezen

CAPELLE • Anouk van Adrichem is één van de meest ervaren speelsters van dames 1 van Hockey Club Capelle. Een verhaal over keeperspassie en sportplezier. 

“Keepen is heerlijk”, stelt Anouk van Adrichem (29) breed grijnzend vast. “Het geeft elke keer een kick om een redding te verrichten en zo belangrijk te zijn voor je team. De ene keer door op de lijn een inzet te keren, dan weer door een blocktackle toe te passen.”

“Het mooie aan het keepersvak is ook dat je je geen fouten kunt permitteren. In dat opzicht heeft bijvoorbeeld een linkerspits het gemakkelijker. Die zet soms een actie in die mislukt. Daar praat dan niemand meer over. Een fout op doel is echter vaak fataal. Die verantwoordelijkheid ligt mij goed. Ik geniet ervan.”

Van Adrichem is al sinds haar jongste jeugd doelvrouw. “Ik begon ooit zo rond mijn tiende met hockey bij Ring Pass in mijn vroegere woonplaats Delft”, vertelt ze. “In die tijd was er bij ons team sprake van het fenomeen ‘wisselkeeper’. Dan vroeg de coach wie er een helftje wilde keepen. Ik stak dan steevast mijn hand op”, lacht Anouk. “Op een gegeven moment ging ik vast op doel. Dat is nooit meer veranderd daarna”. In Delft kwam Anouk van Adrichem uit in de hoogste jeugdteams, tot een pittige blessure haar aan de zijlijn liet belanden. “Ik was er sindsdien anderhalf jaar uit. Mijn rentree maakte ik bij het Dames 3-team, een echt vriendinnenelftal dat op redelijk niveau hockeyde. Na mijn verhuizing naar Capelle in 2016 besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe vereniging. Dat werd HCC. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Ik werd hartelijk ontvangen en meteen in de club opgenomen. Het is en warme club zonder poeha. Iedereen wordt hier gewaardeerd”.

Al snel werd Van Adrichem als keepster toegevoegd aan de seniorenselectie. Niet veel later stond ze in de basis. En zo is het altijd gebleven. “Ons team is in de loop der tijd flink verjongd”, stelt ze vast. “Ik ben zo langzamerhand met afstand de oudste speelster. In de praktijk merk je daar niets van, hoor. Dat is het mooie van sport: daar tellen leeftijdsverschillen niet zo. We hebben het simpelweg leuk met elkaar. Het is een goede, getalenteerde groep. Leergierig ook. En bereid om voor elkaar te knokken. We hopen dit seizoen in de middenmoot van onze vierde klasse afdeling te eindigen en zijn aardig op weg om daar invulling aan te geven. Momenteel staan we rond de achtste plek. Misschien kunnen we nog een paar plaatsjes opschuiven. Dat zou mooi zijn”.

Van Adrichem is inmiddels al zo vergroeid met HC Capelle dat ze zich ook op andere manieren inzet voor de Schenkel-club. “Ik geef keeperstraining en ben coach van het Meisjes C1-team. Ook dat is genieten. Zoals ik van heel HCC geniet”.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15