Ton van Bremen: realist in dienst van CVV Zwervers.
Ton van Bremen: realist in dienst van CVV Zwervers. Foto: John de Pater

Het nú telt vooral bij Ton van Bremen

18 sep, 15:00 Sport 100 keer gelezen

CAPELLE • De recente geschiedenis wijst uit dat dat behoud van het eersteklasserschap voor de Couwenhoekse club niet een-twee-drie geregeld is. De voorbije seizoenen lukte het CVV Zwervers met de hakken over de sloot zijn status veilig te stellen. “De laatste keer werden we zelfs gered door de ‘corona-gong’”, stelt Ton van Bremen vast. “We zullen ook nu hard meten knokken om ons plekje veilig te stellen.”

CVV Zwervers begint aan een historisch seizoen. Dit is het laatste voetbaljaar als zondageersteklasser. De opdracht is helder voor trainer Ton van Bremen en zijn team: handhaven en van daaruit instromen in de zaterdag-eerste klasse.

Dat gaat CVV Zwervers proberen met een selectie die goeddeels intact is gebleven. “Uit de oude groep zijn Murat Kilic en Joshua Koolmees verdwenen”, weet Van Bremen. “In het geval van Joshua is dat extra spijtig. Hij heeft te kampen met kruisbandproblemen en heeft te kennen gegeven te stoppen met voetballen. Tegenover dit dubbele afscheid staat de komst van een aantal nieuwe spelers. Onder hen bevinden zich enkele aanwinsten die ons kwalitatief én in de breedte sterker maken. Met andere woorden: ik heb meer keuze binnen mijn selectie en dat is alleen maar goed, want het wakkert de concurrentie aan.”


Ton van Bremen is blij dat hij eindelijk weer ‘normaal’ kan trainen na een coronajaar waarin het voortdurend schipperen was en de trainingsavonden op het dieptepunt van de crisis werden teruggeschroefd naar één keer in de twee weken. “We hebben alle stadia meegemaakt: eerst mocht er niets, daarna trainden we in tweetallen en mocht geen fysiek contact plaatsvinden. Veel verder dan wat trap- en passoefeningen kwam je niet. Positiespel en een partijtje waren uit den boze. Wat ik het meeste miste was het voorbereiden op een wedstrijd en de spanning die daarbij komt kijken. Ik was ongelooflijk gelukkig toen we begin augustus weer ‘alles’ mochten doen. Je kunt nu écht weer naar iets toe werken; in ons geval de eerste competitiewedstrijd uit bij FC Boshuizen. Daar kunnen we meteen aan de bak, want dat is één van de kampioenskandidaten in onze afdeling.”

De overgang van zondag naar zaterdag zit weliswaar in het achterhoofd van Van Bremen, maar de oud-prof van onder meer Excelsior, Vitesse en NAC Breda laat zich niet leiden door dit toekomstperspectief. “We moeten er allereerst voor zorgen dat we punten gaan pakken. Een voorspelling over een eindklassering ga ik niet doen. Pas na een wedstrijd of tien heb je een indicatie hoe het er voor staat met Zwervers. Mochten we inderdaad als eersteklasser de zaterdagcompetitie inrollen, dan is dat mooi. Maar eerst telt het nú.”

Jan Timmer

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10