Stockfoto 123RF

Handhaving staat voorop bij VCN

  •   keer gelezen   Sport

capelle • Heren 1 van VCN is aan het nieuwe seizoen begonnen met een selectie die op verschillende plekken gewijzigd is. De Eredivisie-volleybalclub nam afscheid van een aantal routiniers en verwelkomde jonge talenten met topsportambitie.


Het is aan trainer/coach Ferry van Hal om van zijn goeddeels nieuwe team een eenheid te kweken die kan overleven op het hoogste nationale niveau, want dat is de inzet dit seizoen voor VCN. Het voorbije jaar brachten de Capelse volleyballers, ondanks hun promotie naar de Eredivisie, in betrekkelijke anonimiteit door. Vanwege de coronamaatregelen was spelen voor publiek niet mogelijk en konden de fans de verrichtingen van Heren 1 slechts via een livestream verbinding volgen. Dit seizoen hoopt men in sporthal Oostgaarde voor goedgevulde tribunes te mogen spelen.


Wijzigingen

Dat gaat men doen met een team waarin Rik Damen (spelend in de Nederlandse beachvolleybaltop), Cain van Hal (overgekomen van Zevenhuizen) en Casper Haanappel (ex-Inter Rijswijk) als veelbelovende nieuwkomers. De ervaren krachten Roland Mijnans, Tom Boerefijn, en Ralph Backer zien we niet meer terug binnen de lijnen. Hetzelfde geldt voor Daan Spijkers, die tijdens het voorbije seizoen al gestopt was.

Presentatie

Afgelopen zaterdag presenteerde VCN’s Heren 1 zich aan de sponsors. En passant werd door de selectie een onderlinge partij afgewerkt. Ook het eveneens in de Eredivisie uitkomende Dames 1 liet zich zien. De Capelse vrouwen van trainer/coach Ivo Munter speelden een vriendschappelijke partij tegen Sliedrecht Sport 2. 

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten