• Roy Brinkman, trainer SVS.
• Roy Brinkman, trainer SVS. Foto: John de Pater

SVS is klaar voor de strijd in tweede klasse

Sport 570 keer gelezen

CAPELLE • ‘Voetballen tegen SVS was vandaag geen pretje’. Als tegenstanders van de Schollevaarse zaterdagtweedeklasser dát zeggen op zaterdagmiddagen rond kwart over vier dan heeft de ploeg van trainer Roy Brinkman precies voldaan aan de oefenmeesterlijke verwachtingen.

“Wij moeten het vooral van het collectief hebben”, weet Brinkman, met zijn 31 jaar één van de jongste hoofdtrainers van de regio. “Mijn elftal is een hechte eenheid met een kern van spelers die al een flink aantal seizoenen samen op het veld staan en weten wat er nodig is in een wedstrijd. Dat wil overigens niet zeggen dat we betonvoetbal spelen of elk duel ‘de bus’ voor ons doel parkeren. Ook wij proberen aan te vallen en zo duels in ons voordeel te beslissen. We zijn echter óók een team dat het tegenstanders heel lastig kan maken door onze strijdlust en onverzettelijkheid. Als we dat wedstrijd na wedstrijd kunnen opbrengen, dan zie ik SVS in de middenmoot eindigen en af en toe voor een stuntje verzorgen tegen hoger aangeslagen opponenten.”.

Lastige periode

Roy Brinkman is op sportpark Schenkel aan zijn tweede seizoen begonnen als technisch hoofdverantwoordelijke man. ‘Jaargang’ 1 leverde hem qua voetbalbeleving nauwelijks hoogtepunten op. “Na twee competitieduels werd de stekker eruit getrokken vanwege de corona-lockdown. Dat was om meerdere redenen jammer, omdat ik als nieuwkomer graag mijn team in actie had willen zien. Toen het weer mocht, zijn we in ieder geval wel weer gaan trainen. In het begin moesten we daarvoor veel inventiviteit tevoorschijn toveren. Ik herinner mij nog trips richting de Van Brienenoordbrug en sessies in het Kralingse Bos. Op die manier bleven we met z’n allen een beetje in conditie. Toen we het veld weer op mochten, zijn we de eerste tijd aangepast gaan trainen. 

Het was een lastige én leerzame periode, waarin ik de spelers ook op een andere dan de standaard manier leerde kennen. Zonder de waan van de dag heb je wat meer tijd om met elkaar te praten; dat was wel een voordeel van deze coronatijd. Maar nog veel fijner is dat we nu weer aan écht voetbal kunnen denken: duels om de punten, compleet met wedstrijdspanning en publiek.”

Compleet plaatje

De selectie van SVS onderging deze zomer nauwelijks veranderingen. Tom de Bruijn stopte met selectievoetbal, Georgino Dietrich voegde zich bij de ploeg. De 19-jarige middenvelder geldt als talentvol en heeft een BVO-achtergrond. In de staf rondom de selectie nam Martijn Rijsdijk afscheid als teamleider. Assistent-trainer Andries Hansen neemt deze taak erbij. Cesaro Taharapy werd toegevoegd als extra assistent. Een nieuwe verzorger, grensrechters én een video-analist maken het plaatje compleet.

Jan Timmer

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 20 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 22 uur geleden
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's gisteren
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55