• Ralph Kalkman: Klaar voor de confrontatie met s’ Gravenzande FC.
• Ralph Kalkman: Klaar voor de confrontatie met s’ Gravenzande FC. Foto: John de Pater

Sterk Capelle verlangt naar competitie

Sport 255 keer gelezen

CAPELLE • Capelle lijkt op voorhand één van de promotiekandidaten in de Hoofdklasse A. De selectie van trainer Ralph Kalkman onderging een stevige kwaliteitsinjectie met vooral ervaren spelers.

In vergelijking tot vorig seizoen is de ploeg uitgebreid met sterkhouders als Sander Fischer, Wesley Pollemans, Jeffrey Rijsdijk, Marc van Splunter, Olaf van der Sande en Joshua Kassels; stuk voor stuk spelers die weten wat ervoor nodig is om Capelle te laten presteren. 

Aantrekkelijk voetbal
“We hadden behoefte aan voetballers met ervaring en communicatief vermogen”, zegt Kalkman (42).

“En we hebben ze gevonden. Allemaal waren ze enthousiast over ons verhaal en hoe we Capelle naar een hoger plan willen trekken. Ons doel is duidelijk: We willen elke wedstrijd winnen met aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Waartoe dat gaat leiden zullen we zien. Het gaat me op voorhand een stuk te ver om Capelle tot één van de titelfavorieten te betitelen, maar dat we in het linkerrijtje een rol van betekenis willen gaan spelen, is helder. Ik weet echter ook dat er nóg een stuk of zes teams zijn die met die ambitie de competitie in gaan. Voorspellingen doen lijkt me dan ook niet erg zinvol.”

Gedwongen door de coronamaatregelen brachten de amateurs van Capelle het voorbije seizoen vooral trainend door. In de tussentijd gingen Kalkman en de beleidsbepalers hard aan de slag om de organisatie zo goed mogelijk in te vullen. 

Stappen gezet
“Veel voetbalverenigingen zien seizoen 2020-2021 als een verloren jaar, maar voor ons geldt bijna het tegenovergestelde. We hebben een aantal zaken tegen het licht gehouden, conclusies getrokken en stappen gezet. Duidelijk was dat we er in de as routine bij wilden hebben, spelers die voor een kwaliteitsimpuls zorgen en de rust kunnen bewaren in situaties waarin het er echt om spant en jongere teamgenoten kunnen coachen. Leiders dus. Vorig seizoen bracht eigenlijk alleen Lars Bosscha die kwaliteiten mee het veld in, nu hebben we meer spelers die kunnen aansturen. Fischer en Pollemans bijvoorbeeld zijn voetballers die zich laten horen.”

“Doelman Marc van Splunter doet het op een andere manier. Die hoor je misschien minder, maar heeft wél een enorme voorbeeldfunctie vanwege zijn rust en zijn mentaliteit. Ook voorin zijn we flink versterkt met Van der Sanden en Yildrim, aanvallers die samen voor flink wat goals moeten kunnen zorgen. Lekker is ook de aanwezigheid van Slabbekorn, Van der Made en Kassels en uiteraard de andere spelers. De groep heb ik bewust verkleind van 25 naar 20 spelers om zo iedereen het gevoel te geven dat er mogelijkheden zijn om je in het eerste team te spelen. Zaterdag gaan we uit bij s’ Gravenzande FC van start met de competitie. Ik heb er heel veel zin in.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15