<p>De Ronde van West is dit jaar twee maanden opgeschoven.</p>

De Ronde van West is dit jaar twee maanden opgeschoven.

(Foto: PR)

Inschrijving Ronde van West loopt

  •   keer gelezen   Sport

CAPELLE • De inschrijving voor de dertiende editie van de Ronde van West loopt nog steeds.


Het hardloopfestijn zou oorspronkelijk op 24 augustus plaatsvinden, maar is naar zaterdag 16 oktober verschoven. Dit in verband met de heersende coronamaatregelen en door onzekerheden over het verkrijgen van een vergunning en de veiligheid van deelnemers. De deelnemers betalen overigens pas op het moment dat de Ronde van West definitief doorgaat.

De starttijden voor de editie op zaterdag 16 oktober zijn: 1 kilometer start om 13.00 uur, de 2 kilometer start om 13.20 uur, de 5 kilometer start om 13.40 uur en de 10 kilometer start om 14.30 uur. Opvallend detail: de Ronde van West is een week voor de marathon van Rotterdam, dus het is een ideale gelegenheid voor een laatste training.

Parcours
Het parcours kenmerkt zich met beklimmingen en dalingen vanwege de dijk aan de Hollandse IJssel. Zoals Capelle-West ook gelegen is, de 10 kilometer-hardloper komt onderweg zowel langs de Van Brienenoordbrug als de Algerabrug (niet er overheen).

De start en de finish van de loop zijn nabij het buurtcentrum aan de Willem Barentszstraat in Capelle-West, alwaar ook gelegenheid is om te verkleden. De kosten voor deelname aan de 5 en 10 km bedragen € 9,-. Deelnemen aan de 1 en de 2 km bedraagt €3,- euro. Net als voorgaande edities is er alleen mogelijkheid tot voorinschrijven.

Meer informatie over de loop is te vinden op de website www.rondevanwest.nl. Voor meer informatie kan men via rondevanwest@buurtgroepcapellewest.nl contact opnemen.

Klaas-Jan Droppert
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten