Logo ijsselenlekstreek.nl


Jason Postema, één van de sterkhouders van CVV Zwervers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Jason Postema, één van de sterkhouders van CVV Zwervers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Zwervers: alleen promotie telt

  Sport

Capelle - Zo snel mogelijk terugkeren naar de eerste klasse; dat is de doelstelling dit seizoen voor CVV Zwervers. "Elk ander eindresultaat betekent dat we het niet goed gedaan hebben", geeft centrale verdediger Jason Postema aan dat het de Capelse voetballers ernst is.

Op weg naar eerherstel werd Zwervers in de eerste competitiewedstrijd - uit bij Excelsior'20 - duidelijk gemaakt dat het pad naar succes behoorlijk hobbelig kan zijn. De ploeg van trainer Adri van Tiggelen werd met een dikke nederlaag terug naar sportpark Couwenhoek gestuurd. Thuis tegen Antibarbari werd de domper weggespeeld en wonnen de blauwwitten overtuigend met 3-0. "Bij Excelsior'20 speelden we echt dramatisch slecht", baalt Jason Postema, met z'n 27 één van de meest ervaren krachten van Zwervers, nog na van het ouvertureverlies. Maar schijnbaar heb je zo'n zeperd nodig om realiteitszin te kweken. Tegen Antibarbari hebben we ons goed hersteld. De trainer heeft ook wat andere accenten gelegd. In plaats van met twee aanvallende middenvelders te opereren, werd dit keer gekozen voor twee controleurs. Daardoor stonden we veel stabieler en nam het vertrouwen gaandeweg de wedstrijd toe."

Zelf maakt Postema alweer zes seizoenen deel uit van het Zwervers-keurkorps. "Ik ben ooit bij vv Nieuwerkerk met voetballen begonnen en op mijn 16e gestopt omdat ik voorrang wilde geven aan mijn andere sport: tennis. Rond mijn 20e ben ik me weer op het voetballen gaan storten. Een vriend van mij trok me naar de Couwenhoek. Deze club past me goed. na het moeilijke vorige seizoen waarin we onnodig degradeerden is de sfeer nu positief. Er is meer onderlinge acceptatie en de bereidheid om voor elkaar te knokken. Dat is een goede basis."

Jason Postema vindt het prachtig om als verdediger training te krijgen van en erkende 'defensiespecialist' als oud-international Adri van Tiggelen. "Je kunt enorm veel van hem opsteken", zegt hij. "Daarnaast is hij een evenwichtige en rustige coach. Ik praat regelmatig met hem, omdat ik nu aanvoerder ben. Dat zijn interessante gesprekken."

Meer berichten


Shopbox