Laudame Financials VCN D1 wint in drie sets van TalentTeam Papendal


Laudame Financials VCN D1
Laudame Financials VCN D1 (Foto: Pim Waslander)

Laudame Financials VCN D1 wint in drie sets van TalentTeam Papendal

  Sport

Capelle - Zaterdag 13 februari mocht Laudame Financials VCN Dames 1 het om 17:00 opnemen tegen de jonge talenten van TalentTeam Papendal. Na het verlies van vorige week zaterdag tegen Apollo hadden de dames zin om dit weer goed te maken. Bovendien was het voor Elles Dambrink en Louise Bijlsma een wedstrijd tegen goede vriendinnen met wie zij wekelijks trainen op Papendal. Iedereen was dus lekker gemotiveerd en had zin in de wedstrijd!

De zaterdag begon zoals gewoonlijk met het wekelijkse testmoment. Nadat iedereen negatief uit de test kwam begon de wedstrijdvoorbereiding gevolgd door een een social media event waarbij iedereen vragen kon stellen aan Noa Sonneville (15) en Elles Dambrink (17) tijdens het “online speeddaten” en alle toekomstige trainers vragen konden stellen aan Ivo Munter en Ferry van Hal. Na een geslaagde Q&A lag de focus weer volledig op de wedstrijd en tegenstander en kon de warming- up beginnen. Na het verlies van vorige week was de voornaamste feedback dat de meiden gewoon lekker vrijuit moesten gaan spelen en plezier moesten gaan maken. Dit hebben ze gelijk opgepakt en was gedurende de hele wedstrijd te zien! De eerste set begon goed en TalentTeam Papendal had weinig tegen het spel van Laudame Financials VCN D1 in te brengen. Ondanks dat Papendal bekend staat om hun goede service lag de pass goed en met mooie aanvalspunten en een lange service serie van Louise Bijlsma wist Laudame Financials VCN Dames 1 een voorsprong te nemen tot 20-15. Eventjes leek Papendal terug te komen maar de dames uit Capelle lieten zich niet kennen en sleepten alsnog de set binnen met 25-22. Set twee had een vergelijkbaar verloop. De teams liepen gelijk op en maakten allebei mooie punten. Vanuit VCN bleef de service-druk erg hoog en hiermee liepen ze elke eer net een stapje verder uit op TalentTeam Papendal. Zelfs spelverdeelster Lisa Vossen wist deze set met een aanval de bal op de grond te krijgen bij de tegenstander en alles leek te lukken. De set werd beslist met 25-20 voor de Capellenaren. In set drie leek TalentTeam Papendal de opdracht te hebben gekregen om nog één keer alles te geven. Laudame Financials VCN Dames 1 bleef echter goed spel laten zien en waren niet gek te krijgen. De meiden van Ivo Munter bleven keihard werken en zelfs Elles Dambrink vloog de boarding in om nog een bal te redden. Wissels bij Papendal leken niet genoeg te zijn en ook deze set ging Laudame Financials VCN Dames 1 er met de winst vandoor. 25-21 en een 3-0 overwinning in Capelle a/d IJssel. Kortom, met een goede wedstrijd en waarschijnlijk het beste spel dat Laudame Financials VCN tot nu toe heeft laten zien kunnen ze er weer tegenaan en moet dit het team en staf genoeg vertrouwen geven voor de komende wedstrijden.

Aanstaande woensdag begint een reeks van wedstrijden en staat om 20:00 Eurosped op het programma thuis in de Oostgaarde. Deze wedstrijd was oorspronkelijk op 16 januari gepland en is toen twee keer verplaatst. Laudame Financials VCN D1 heeft lang genoeg hierop mogen wachten en is dan ook meer dan gebrand om hier een overwinning uit te slepen. Hopelijk kijken jullie weer mee via volleybal.nl. Tot dan!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden