Genieten van sport ondanks alle beperkingen


<p>Elles Dambrink: we kunnen haar verrichtingen volgen via een livestream. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)</p>

Elles Dambrink: we kunnen haar verrichtingen volgen via een livestream. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Genieten van sport ondanks alle beperkingen

  Sport

Capelle - De vrouwen van volleybalclub VCN beleefden een droomstart als debutant in de Eredivisie. De eerste twee duels werden gewonnen. “Echt genieten”, zegt Elles Dambrink, met haar 17 jaar de jongste speelster van het team.

Door Jan Timmer

“Ik had me al enorm verheugd op de Eredivisie, maar de praktijk is nog mooier dan ik me van te voren had ingebeeld”, glimlacht de jonge volleybalster. “Het is zoveel leuker en spannender. En nog gaver: we zijn goed begonnen met zeges op Fast en Set-Up! We konden maar nauwelijks wachten tot we het veld op mochten bij die eerste wedstrijd, zo veel zin hadden we! Dat leidde tot heel enthousiast en vrij spel en een mooie 3-1 overwinning. uit bij Set-Up was het spannender. we wonnen er met 2-3. Ook gaaf! We hebben in ieder geval al laten zien dat we het niveau aan kunnen. Nu kijken hoe het zich verder ontwikkelt.”

Dat VCN competitie speelt heeft het te danken aan het kabinet, dat op de ‘sport-lockdown’ een uitzondering maakte voor sporters op het hoogste nationale niveau. “We kregen een kleine drie weken om ons als team voor te bereiden”, weet Elles Dambrink. “Dat was voldoende omdat we in de periode er voor hadden door getraind in kleinere samenstelling. Voor mij gold zelfs dat ik ook in teamverband oefende, maar dat komt omdat ik nog geen 18 ben en onder de ‘jeugdregels’ val. Zodoende kon ik met een groep leeftijdgenoten ‘gewoon’ het veld op.”

Dat ze met VCN 1 mag trainen en spelen in deze bijzondere tijd, vindt ze ‘apart’. “Het hele land ligt stil door lockdown en avondklok’ en wij mogen wél. Met allerlei beperkingen, dat wel. Vóór iedere wedstrijd worden we op corona getest en na de duels mogen we niet bij elkaar gaan zitten. Ook is er geen publiek. Dat vind ik zeker in dit debuutjaar heel jammer, maar het is niet anders. Mensen volgens onze duels nu op de livestream. Daar wordt flink naar gekeken. Hartstikke fijn, maar het echte contact mis je.”

www.volleybal-vcn.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden