ComputerPlan/VCN en Laudame Financials/VCN beginnen aan de Eredivisie


Foto:

ComputerPlan/VCN en Laudame Financials/VCN beginnen aan de Eredivisie

  Sport

Capelle - Het bestuur van VCN heeft na het raadplegen van de selecties van de heren en dames besloten om op 16 januari te debuteren in de Eredivisie volleybal. Dat betekent dat dit weekend de heren van ComputerPlan/VCN om 17.45 uur starten met een derby tegen Reco ZVH. De dames van Laudame Financials/VCN beginnen om 20.00 uur tegen Eurosped. Beide wedstrijden zullen via een livestream te zien zijn (via volleybal.nl). 

VCN had in eerder instantie besloten om niet direct op 9 januari te starten in verband met de afgekondigde lockdown in december. Hoewel de lockdown is verlengd is de afgelopen weken duidelijk geworden dat starten met de competitie onder acceptabele voorwaarden mogelijk is. Er zijn protocollen opgesteld en toegelicht en die gaven duidelijkheid om met voldoende vertrouwen te kunnen starten. Hierbij heeft ook meegespeeld dat de Nevobo heeft gesteld dat als de teams niet per 16 januari starten, het niet mogelijk is om later in het seizoen in te stromen. 

Het bestuur van VCN alsook beide selecties willen nogmaals benadrukken dat het opstarten van de competitie hen een dubbel gevoel geeft. Het blijft een moreel dilemma om onder deze omstandigheden te volleyballen. Speelsters, spelers en staf worden in hun dagelijks leven geconfronteerd met de gevolgen van de Corona pandemie. Om die reden respecteren we ook de standpunten van individuele speelsters of spelers om nog niet aan te sluiten bij hun team. De selecties hebben zich in de afgelopen weken voorbereid op de start en zijn klaar om de confrontaties aan te gaan. We hopen dat we hiermee de mensen die ons een warm hart toedragen zoals onze leden, de sponsors en volleybal- en sportliefhebbers, afleiding kunnen geven om deze moeilijke tijden door te komen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden