'Apart om weer te mogen korfballen'


<p>KCC-trainer Frits Wip (links) in zonniger corona-vrije tijden. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)</p>

KCC-trainer Frits Wip (links) in zonniger corona-vrije tijden. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

(Foto: JOHN WIJNTJES)

'Apart om weer te mogen korfballen'

  Sport

Capelle - Eindelijk weer normaal trainen, wedstrijden in het vooruitzicht; de korfballers van KCC/CK Kozijnen zijn weer volop in training. Zonder restricties en met een streng testregiem. Trainer/coach Frits Wip is blij met een herstart die hij niet verwacht had.

Door Jan Timmer

“In de dagen vóór de persconferentie van premier Rutte gonsden de geruchten al rond: ‘er komt een totale lockdown’. Ik hield er serieus rekening mee dat de de clubs in de verschillende topdivisies hun vrijheden weer zouden gaan inleveren, maar dat gebeurde niet. Het is best apart dat een land stilligt en wij ‘gewoon’ kunnen trainen en spelen. Dat doen we via strikte regels met twee coronatesten per week. Spelers die zich niet helemaal fit worden, blijven thuis. Vorige week zijn we weer als groep aan de slag gegaan. Op 2 en 9 januari spelen we oefenduels tegen Groen-Geel en Blauw-Wit, waarna we op 16 januari weer vol aan de bak gaan in de Korfbal League. De competitie is ingedeeld in twee poules van zes. Verkort dus. Ons doel is duidelijk: er in blijven. Zo’n kleine afdeling zou eventueel niet in ons voordeel kunnen zijn, wanneer er alleen maar teams in uitkomen die KCC niet liggen. We gaan het zien. Mijn team heeft de voorbije maanden goed en intensief getraind. Conditioneel en fysiek ziet het plaatje er goed uit. Naar de competitiestart toe zijn we druk bezig om de wedstrijdspecifieke onderdelen te oefenen; zaken die je niet kunt trainen als je op minimaal anderhalve meter van elkaar moet blijven.”

KCC verheugt zich op de herstart van haar topteam. Maar tegelijkertijd is er ook de wetenschap dat er in lege sporthallen gespeeld gaat worden en voor en meteen ná de wedstrijden de strenge coronamaatregelen weer gelden. “Normaal kijken er honderden supporters live naar onze wedstrijden”, weet Frits Wip. “Ik heb er spelers bij die juist in zo’n heksenketel gedijen. De supporters kunnen ons thuis via een livestream naar onze wedstrijden kijken. Zo zijn ze toch nog een beetje bij ons.”

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden