'Waterspetters' met zwemplezier!


<p>Waterspetters, klaar voor de start. (Foto: PR)</p>

Waterspetters, klaar voor de start. (Foto: PR)

(Foto: PR)

'Waterspetters' met zwemplezier!

  Sport

Capelle - Wat is er leuker dan kinderen enthousiasme voor de zwemsport bij te brengen? ‘Niets!’, vindt Laura Sijben, samen met haar moeder Antoinette en Mirjam Schallenberg verantwoordelijk voor de ‘Waterspetters’ van hun vereniging ACZ.

Zelf is Laura Sijben inmiddels alweer negen jaar lid van de Algemene Capelse Zwemvereniging. “Synchroonzwemmen leek me leuk en dat kón bij ACZ”, vertelt de inmiddels 18-jarlge Capelse. Al snel naar haar entree in -toen nog De Blinkert- bleek ze over flink veel talent te beschikken. Acht NK-titels vormen het trotse bewijs. Het hadden er zelfs negen kunnen zijn, als corona geen roet in het eten had gegooid in 2020. De virusdreiging zorgde ervoor dat alle toernooien werden afgelast.”

“Het is in dat opzicht een raar jaar”, weet Laura Sijbem. “Tijdens de eerste lockdown hebben we met de synchroonzwemafdeling vooral ‘online’ getraind: lenigheid, kracht- en conditieoefeningen op het droge. Ook de groepsoefening oefenden we op land. We konden op die manier best veel doen, al heb je natuurlijk liever zwemwater om in te trainen. Na de zomer konden we in kleine groepjes wél het zwembad in. Dat duurde een maand. Daarna ging Aquapelle op slot. Super jammer, want we hebben als club nu eindelijk een accommodatie met de ‘wow-factor. Natuurlijk missen we onze ‘Waterspetters’ ook’. Het is zó leuk om ze wegwijs te maken en te laten proeven van zwemonderdelen als wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo. We hebben momenteel tien kinderen tussen 5 en 9 die lid zijn van deze groep. En allemaal vinden ze het geweldig leuk! Wij op onze beurt proberen een lekker speels en gevarieerd programma aan te bieden. Afgaande op de reacties lukt dat goed. Kinderen die het leuk lijkt om een keer mee te doen, kunnen alle informatie lezen op onze website www.acz-capelle.nl en een keer gratis meedoen om sfeer te proeven. We maken er een feestje van. Uiteraard hopen we ook dat de kinderen het zó leuk vinden wat ze bij ons ervaren dat ze na ‘Waterspetters’ doorgaan in een zwemtak. Dat zou geweldig zijn!”

‘Waterspetters’ begon in september van dit jaar na een voorbereiding waarbij de initiatiefneemsters niet over één nacht ijs gingen. “We hebben ons goed laten informeren door mensen met verstand van wedstrijdzwemmen en waterpolo”, vertelt Laura Sijben. “Het leidde tot een leuk en mooi programma. Fijn is ook dat we tijdens Waterspetters (iedere vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur in Aquapelle) mogen rekenen op helpende handen. Zo krijgt ieder kind de aandacht die het verdient.”

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden