Ralph Kalkman laat zijn selectie aangepast trainen.
Ralph Kalkman laat zijn selectie aangepast trainen. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Vv Capelle traint 'aangepast' door

  Sport

Capelle - “Het is een kwestie van roeien met de riemen die je hebt”, beziet Capelle-trainer Ralph Kalkman de situatie waarin zijn club vv Capelle is verzeild geraakt na de aangescherpte coronamaatregelen.

Door Jan Timmer

“We trainen nog gewoon drie keer per week, maar doen dat uiteraard wél aangepast. We werken met vijf groepjes van elk vier spelers die oefeningen doen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Daarnaast krijgen onze vier keepers apart training. je zou zeggen dat het allemaal een beetje behelpen is, maar in de praktijk valt het reuze mee. Passen, trappen, dribbelen, drijven, kracht- en stabiliteitsoefeningen het kan allemaal en we dóen het ook. Het is aan ons als technische staf om de trainingen boeiend te maken en te houden. Dat lukt heel aardig.”

De Capelle-selectie is op maandag-, dinsdag- en donderdagavond te vinden op sportpark ‘t Slot. Op zaterdag geeft Kalkman zijn manschappen vooralsnog vrij. “Het is een raar seizoen”, stelt hij vast. “We hadden een aardige voorbereiding en wonnen onze twee bekerduels. Daarna startte de competitie en startten we voetballend prima maar puntentechnisch mager. En toen moesten we voetballen zonder publiek om uiteindelijk helemaal te moeten stoppen. Wanneer de competitie weer wordt opgestart? Ik heb geen idee. Misschien voor de winterstop nog, of er na. Weet jij het? Het enige wat ik kan doen is in contact met spelers en staf blijven staan en zoveel mogelijk trainen met de jongens. Niets doen is geen optie, temeer omdat we op zeker moment weer aan de bak moeten.”

Ralph Kalkman vindt het wel vreemd dat bijeenkomsten met dertig man niet verboden zijn, maar voetbalwedstrijden wél. “Bezig zijn in de buitenlucht leidt nauwelijks tot besmettingen, wordt ons van alle kanten voorgehouden. Dan kun je toch gewoon je wedstrijd spelen?! Ik snap van dat verbod eerlijk gezegd niet veel. Oké: met elkaar in een kleedruimte zitten zou virus-risico kunnen opleveren. Dat is toch op te lossen? Spelen zonder publiek is ook een deel van de oplossing, want daarmee beperk je reisbewegingen. Ik concludeer op persoonlijke titel dat iedereen zich gek laat maken door corona en dat we op sommige vlakken doorschieten in die paniek. Daarmee wil ik niets afdoen aan de ernst van de pandemie, laat dat ook duidelijk zijn. Er overlijden mensen aan corona en dat vind ik verschrikkelijk. Ik houd me dan ook aan de 1,5 meter regel en alles daaromheen. Maar dat doe ik wel met ergernis over hoe ver we het hebben laten komen in de zorg de voorbije jaren. Op de ‘handen aan het bed’ is de voorbije decennia fors bezuinigd en er staan vijf ziekenhuizen leeg. Nu constateren we dat een beddentekort dreigt. Dat had men zich toen ook kunnen bedenken. Maar goed, dat is mijn privémening. Net als iedereen hoop ik vurig dat het virus wordt bedwongen. En in de tussentijd probeer ik er het beste van te maken.”

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden