<p>Maarten Honkoop (l), Rob de Hair en Joop Vermeer bij het halve marathon-parcours. (Foto: Jan Timmer)</p>

Maarten Honkoop (l), Rob de Hair en Joop Vermeer bij het halve marathon-parcours. (Foto: Jan Timmer)

(Foto:Jan Timmer)

Halve Marathon van Capelle van de kalender gehaald

  Sport

Capelle - Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de voor zondag 1 november geplande de 25e editie van de Van Santen Makelaars Halve Marathon van Capelle van de kalender gehaald. “Een hard gelag”, zegt mede-organisator Rob de Hair. “Maar we ontkomen er niet aan. Het mag simpelweg niet.”

Door Jan Timmer

“Het is vooral jammer voor al die atleten die zich op het evenement verheugden”, zegt De Hair. “En voor ons, want de 25e editie zou een heel speciale zijn geworden.” Een kwart eeuw geleden stond Maarten Honkoop samen met Johan Sprong aan de basis van de razend populaire loop, destijds De Schollebosloop geheten. “Voorheen had je in Capelle de Politie-Brandweerloop, maar die hield in 1991 op te bestaan”, vertelt Honkoop. “Omdat er veel vraag was naar een mooi hardloopevenement besloten wij vijf jaar later de draad op te pakken. De Schollebosloop leverde altijd veel deelnemers op en bracht mooie bedragen op voor diverse goede doelen in de regio. Op een gegeven moment echter vond ik het welletjes. Er lag teveel organisatorische druk op mijn schouders. Ik was dan ook blij dat Rob de Hair en Joop Vermeer het in 2016 van me wilden overnemen.” “In 2017 beleefden we onze vuurdoop met de Schollebosloop”, vertelt Joop Vermeer, gepokt en gemazeld langeafstandsatleet én organisator. “Die eerste keer was nog knap spannend, maar na afloop mochten we vaststellen dat het een succes was. De samenwerking met Rob en zijn organisatie WPR is sowieso prettig. Hij heeft veel ervaring op dit vlak en is een gezellige kerel.” De Hair: “Ik verheugde me enorm op de 25e editie van dit spektakel. De voorbereiding is prima verlopen, we hebben geweldige sponsors en konden een coronaproof evenement aanbieden waarbij de deelnemers in shifts aan de start zouden verschijnen. Nergens kwam de 1,5 meter regel in gevaar.”

Er is inmiddels een nieuwe datum vastgesteld voor de Halve Marathon van Capelle: zondag 3 oktober 2021. “We gaan er van uit dat dan de strijd tegen het coronavirus is overwinnen en er geen beperkingen meer gelden”, zegt Rob de Hair. “Voordeel van die lange voorbereidingsperiode is dat we dan nóg grootser kunnen uitpakken Voor meer info: www.halvemarathoncapelle.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden