<p>Roelof Breukhoven ziet perspectief in CVV Zwervers. (Foto: Wijntjes Fotografie)</p>

Roelof Breukhoven ziet perspectief in CVV Zwervers. (Foto: Wijntjes Fotografie)

(Foto: Wijntjes Fotografie)

Roelof Breukhoven blij met Zwervers

  Sport

Roelof Breukhoven is één van de nieuwe gezichten bij CVV Zwervers. De verdediger kwam over van SV Ommoord. "Ik wilde nog één keer een stap omhoog maken", verklaart hij zijn keuze voor de zondageersteklasser.

- Met de komst van Breukhoven heeft Zwervers-trainer Ton van Bremen er een prima, ervaren linker centrale verdediger bij. Een speler die zijn club goed kan gebruiken in de jacht op lijfsbehoud, want dat is ondanks de prima competitiestart van de Capellenaren hét doel dit seizoen. "We hebben in ieder geval in de eerste weken al aardig wat punten verzameld", glimlacht Roelof Breukhoven. "Ik geloof dat ze dat hier als een enorm prettige verrassing ervaren, ha ha! We hebben het echter tegen alle verwachtingen in toch maar mooi geflikt. Wat mij betreft pakken we nog even lekker door en bouwen we een mooi 'puntenbuffertje' op. Alles wat je nu kunt pakken heb je maar mooi binnen!"

Roelof Breukhoven (31), in het dagelijks leven werkzaam als ICT-projectmanager bij het bedrijf Microfashion kwam deze zomer over van SV Ommoord, de vereniging waar hij ooit als jeugdvoetballer begon. Op zijn 18e ruilde hij die club in voor de amateurs van Sparta en mocht hij na verloop van tijd stage lopen bij Jong-Sparta. "Dat redde ik uiteindelijk niet, dus was het zaak om naar een andere club te gaan. Ik koos voor Barendrecht maar daar kwam ik weinig aan spelen toe, reden om na ''en seizoen de overstap te maken naar PSV Poortugaal. Ik heb daar uiteindelijk twee jaar gespeeld maar het werd steeds lastiger om trainen en spelen goed te combineren met werk en privé. Het werd tijd om een tandje lager te schakelen dus keerde ik terug naar SV Ommoord. In eerste instantie genoot ik er van weer 'thuis' te zijn , maar na verloop van tijd miste ik de prikkel van een hoger niveau. Ik verkaste daarom naar ASWH, waar ik in het tweede elftal samen met mijn broer Sven kwam te spelen. Ook daar heb ik één jaar gezeten. Er kwam bij ons thuis een kleine, dus wilde ik dichterbij huis gaan voetballen. Dat werd mijn tweede rentree bij SV Ommoord. Tja, en nu zit ik bij Zwervers. Ik was al eens gepolst door iemand van de club en werd midden in de coronatijd gebeld door teammanager Ron Naaktgeboren met de vraag of ik interesse had. Ik besloot de stap te maken. Als je het rijtje clubs waar ik gespeeld heb zie, dan zou je kunnen denken dat ik een 'clubhopper' ben, maar zelf voel ik dat allerminst zo. Het is gegaan zoals het ging. Spijt heb ik geen moment. Ik maak deel uit van een leuk team met goeie gasten er in. Jongens die iets voor elkaar over hebben en willen knokken voor hun team. Ook merk ik dat de onderlinge acceptatie groot is. Dat is positief en kan ons helpen als we straks eens wat mindere resultaten hebben. Want ook dan zullen we er moeten staan met z'n allen. En je weet: als je een paar keer op rij verliest, dan is er altijd kans dat er wat chagrijn in de groep sluipt". Zo gaan die dingen he. Het is zaak om juist dan pal te staan. Want als je onder druk rustig blijft ben je pas écht een team."

Jan J. Timmer

'Ik maak deel uit van een leuk team met goeie gasten er in'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden