Rogier van Leeuwen kijkt reikhalzend uit naar de Eredivisie.
Rogier van Leeuwen kijkt reikhalzend uit naar de Eredivisie. (Foto: )

Van Leeuwen is trots op VCN

  Sport

Capelle - ‘Stel je voor dat ik nog eens in de Promotie Divisie zou spelen’, mijmerde Rogier van Leeuwen een aantal jaren gelden. De VCN-volleyballer overtrof zijn eigen droom: met VCN komt hij dit seizoen uit in de Eredivisie!

Door Jan J. Timmer

“Geweldig om mee te maken”, stelt Van Leeuwen - in het dagelijks leven bewegingstechnoloog- met een brede glimlach vast. “Dit had ik nooit kunnen bevroeden toen ik als ventje van 7 jaar begon te volleyballen bij RIVO in Ridderkerk. Maar straks gaat het wel degelijk gebeuren en staan we tussen de nationale elite op het hoogste nationale niveau.”

De weg naar de Eredivisie legde VCN af met een vastomlijnd plan dat gaandeweg de jaren steeds verder werd uitgerold. “Toen ik hier een jaar of acht geleden kwam volleyballen was VCN net aan degradatie uit de eerste divisie ontkomen”, herinnert Rogier van Leeuwen zich nog. “Vervolgens kwam Ferry van Hal als trainer en werden wat nieuwe spelers naar Capelle gehaald. Ik was daar één van. VCN zocht een libero en ik wilde graag een nieuwe stap omhoog zetten na een aantal mooie jaren bij Spivo in Spijkenisse. Vanaf dat moment kon ik meegroeien met mijn nieuwe ploeggenoten. Het mooie is dat de kern van het team van destijds nog altijd samen speelt. We hebben met elkaar de Eredivisie bereikt. Dat is best bijzonder. Hoe het straks zal gaan is koffiedik kijken. Ons eerste doel is handhaving. Objectief gezien zal dat een hele klus worden, maar we zijn optimisten van nature. Het is nu zaak om aan te pikken bij het niveau. In de Eredivisie gaat het net even wat slimmer, sneller en harder dan we gewend waren. Bovendien zijn teams op dit niveau vaak instaat om constant te presteren. Dat moeten wij ons nog eigen maken. Je zag het in de oefenduels. Je komt in fases prima mee om vervolgens terug te zakken. Dat wisselvallige moet er uit, dat is duidelijk. Lukt dat, dan maken we een kans.”

De eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie speelt VCN op zaterdag 10 oktober in de eigen sporthal Oostgaarde tegen veelvoudig landskampioen Dynamo uit Apeldoorn. “Ik heb hem al dik omrand in mijn agenda staan”, grijnst Rogier van Leeuwen. “Normaal gesproken heb je weinig te vertellen tegen zo’n topteam, maar we gaan knokken voor een resultaat.”

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden