<p>Marvin van der Made op zoek naar de bal namens Capelle. (Foto: Wijntjes Fotografie)</p>

Marvin van der Made op zoek naar de bal namens Capelle. (Foto: Wijntjes Fotografie)

(Foto: Wijntjes Fotografie)

Het Capelse 'thuisgevoel' van aanvaller Marvin van der Made

  Sport

Capelle - Capelle gaat dit seizoen proberen om aan te haken in de subtop van de Hoofdklasse A en en passant een gooi te doen naar een periodetitel. Aanvaller Marvin van der Made ziet het wel zitten.

Door Jan Timmer

“We hebben een kwalitatief goede spelersgroep met spelers die het ook buiten het veld goed met elkaar kunnen vinden”, zegt hij. “Dat zijn twee voorwaarden om te presteren, vind ik. Daarnaast heeft de club de laatst tijd hard gewerkt om de organisatie rondom de selectie te verbeteren. Dat is gelukt. Er is nu veel meer structuur dan een paar jaar geleden. De mensen die dat voor elkaar hebben gekregen verdienen een compliment.”

Van der Made (22) keerde eind 2019 terug bij Capelle na anderhalf jaar in de Verenigde Staten te hebben gestudeerd én gevoetbald voor respectievelijk twee collegeteams en een club. “Ik heb er een fantastische tijd mogen beleven en mijn bachelor Bedrijfskunde behaald”, blikt hij terug. “Mij ouders hebben op een gegeven moment gedacht dat ik nooit meer terug zou komen, maar dat viel uiteindelijk reuze mee. Ik heb nog even de hoop gehad dat ik als voetbalprof aan de slag zou kunnen gaan, maar de club waar ik graag voor wilde spelen hapte niet. Ik kreeg van andere teams nog wel de gelegenheid om er op trainingsstage te gaan, maar dat trok me niet erg. Ik besloot terug te gaan naar Nederland en weer voor Capelle te gaan voetballen. Tijdens mijn afwezigheid is er wel het nodige veranderd op ‘t Slot. Vooral de spelersgroep telde veel mutaties. daaromheen zie je de vertrouwde mensen nog. In die zin is er niet veel veranderd. Dat doet me goed. Een extra reden om me weer snel thuis te voelen. De gezelligheid binnen de selectie doet de rest. Daar heeft onze nieuwe trainer Ralph Kalkman voor een groot deel de hand in. Hij brengt ons letterlijk en figuurlijk bij elkaar en dat zorgt voor een soort teamgeest waar we ook binnen de lijnen veel aan gaan hebben, daar ben ik van overtuigd. Voor veel jongens is voetbal meer dan alleen tegen een bal aan trappen en proberen zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Ik merk het aan mezelf ook: het is heerlijk om na een dag werken te trainen en daarna nog even bij elkaar te zitten en te ontspannen. Waar het ons qua resultaten gaat brengen is afwachten. We hebben zelf een prima ploeg, maar je hebt ook te maken met een sterke competitiepoule. Een periodetitel zou mooi zijn.”

Pittige competitie

Capelle treedt komende zaterdag buitenshuis aan tegen Scherpenzeel. De Slotbewoners komen uit in de zaterdag-Hoofdklasse A, een sterke afdeling waarin men onder meer de streekclubs Smitshoek, SC Feyenoord, De Jodan Boys en Rijsoord treft.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden