<p>Aquapelle is officieel geopend. Tijd voor een sprong in het water! (Foto: Wijntjes Fotografie)&nbsp;</p>

Aquapelle is officieel geopend. Tijd voor een sprong in het water! (Foto: Wijntjes Fotografie) 

(Foto: Wijntjes Fotografie)

Aquapelle: Een regelrechte aanwinst!

  Sport

Capelle - Een regelrechte aanwinst voor sportminnend Capelle; dat is Aquapelle. Vorige week vond de officiële opening plaats door burgemeester Peter Oskam in het bijzijn van tachtig genodigden, waaronder een grote groep kinderen.

Door Jan Timmer

Vijf haar geleden besloot het gemeentebestuur van Capelle den IJssel dat er op de locatie Pelikaanweg/Alkenlaan een nieuw sport- en zwemcomplex gebouwd moest worden. Een ambitie die alles te maken had met de wens om het verouderde zwembad De Blinkert te vervangen voor een eigentijdse accommodatie én de behoefte aan zaalruimte voor het naast Aquapelle gelegen IJsselcollege en verschillende sportverenigingen. Nu, een half decennium later staat de Capelse sporttempel er en is ie nog mooier dan op ‘de plaatjes’.

“Een prachtig complex”, vindt ook Lian Witteveen, directeur van Sportief Capelle, de organisatie die Aquapelle gaat beheren. “Ik weet nog goed dat ik de schetsen van de sporthal zag en niet erg gecharmeerd was van de dominante kleur groen die de architect had toegepast in het interieur. Nu ik het allemaal in het écht heb gezien, ben ik totaal van maning veranderd. Die kleur groen ‘omarmt’ je als het ware, heeft zo veel uitstraling, biedt visuele rust, is warm! Prachtig in één woord!” Ook de akoestiek in zowel sporthal als de beide zwembaden overtreft alle verwachtingen van Lian Witteveen. “Normaal gesproken word je in een zwembad of sporthal geconfronteerd met enorm veel geluid, maar daar in Aquapelle geen sprake van. Heel bijzonder om mee te maken.” Nadat burgemeester Oskam de accommodatie officieel had geopend gaven de synchroonzwemsters van AZC een flitsend optreden weg in het 25 x 16 meter grote zwembadgedeelte.

Het sporthalgedeelte van Aquapelle is niet alleen mooi, maar ook uiterst functioneel. Zo is de ruimte eenvoudig op te splitsen in vier delen, waardoor meerdere activiteiten kunnen plaatsvinden. Het zwembad is al even ‘s lom,’ met haart beweegbare bodem en perfecte sport- en recreatiefaciliteiten. Vooral ACZ gaat veel gebruik maken van het bassin dat, anders dan in De Blinkert, naadloos aansluit bij het wedstrijdzwemmen én het synchroonzwemmen. De Capelse vereniging is dan ook zeer blij met Aquapelle. Dat laatst gelet zeker ook voor Badmintonclub Schollevaar die één van de grotere huurders wordt van de sporthal en daarmee definitief en totaal terugkeert op Capels grondgebied. “In zijn totaliteit is er dankzij Aquapelle meer capaciteit ontstaan voor de Capelse binnensport”, weet Lian Witteveen. “We kunnen nu beter ‘schuiven’ met clubs en uren en dat is in ieders voordeel. Bovendien werkt het voor ons als Sportief Capelle een stuk efficiënter, ook vanwege de deelbaarheid van de ruimtes.”

Capelle aan den IJssel is met de open stelling van Aquapelle weer aardig up to date waar het haar binnensportaccommodaties betreft. Sporthal Schenkel is en blijft nog wél een onderwerp waar naar gekeken wordt. Deze hal is wat ouder en zou een upgrade kunnen gebruiken. “Er komt een onderzoek naar”, zegt Lian Witteveen. “ook hier leven behoeftes die op dit moment niet altijd volledig kunnen worden ingevuld, en dan heb ik het vooral over de wensen van korfbalvereniging KCC. De vraag is: Is aanpassing nodig?” En... in de slipstream daarvan: Hoe kun je de sporthal optimaal benutten? Voor sporthal Oostgaarde gelden die vragen niet. Die hal is nog uitstekend geschikt.”

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden