Foto:

D66 Capelle zet in op schoolzwemmen

  Politiek

Capelle - Met de komst van het nieuwe zwembad doet zich een mooie kans voor in Capelle: Schoolzwemmen. Raadslid Schelkers diende namens D66 een motie in om onderzoek te doen naar de mogelijkheid tot schoolzwemmen in Capelle aan den IJssel.

Op dit moment zijn kinderen afhankelijk van hun ouders om een zwemdiploma te behalen. Als ouders zich niet bewust zijn van het belang van een zwemdiploma of financieel niet in staat zijn zwemlessen te betalen, heeft dat gevolgen voor de kinderen. Ouders die het financieel niet kunnen veroorloven kunnen een beroep doen op het jeugdsport fonds maar dan kan het kind tot twee jaar na aanvraag hier geen extra sport naast uitoefenen. Door het aanbieden van schoolzwemmen zijn kinderen niet meer afhankelijk van de financiële situatie en de wil van de ouders voor een zwemdiploma.

Meer bewegen is goed voor kinderen en het is een mooie boost voor de bekendheid van het nieuwe zwembad. Daarnaast is overgewicht bij kinderen nog steeds een probleem. Een extra beweegmoment in de vorm van schoolzwemmen draagt positief bij aan de strijd tegen overgewicht.

De motie van de D66 fractie werd medeondertekend door alle partijen in de raad op de VVD na. Naar aanleiding van de motie deed de wethouder de toezegging om het onderzoek te gaan doen. Het onderzoek zal duidelijkheid moeten geven over de haalbaarheid van het schoolzwemmen waarna de raad kan beslissen om het wel of niet door te zetten.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden