• De partijen tekenen de prestatieafspraken.
• De partijen tekenen de prestatieafspraken. Foto: Jan Kok

Gemeente, Havensteder en Huurdersraad maken afspraken over wonen in Capelle

Nieuws 880 keer gelezen

CAPELLE • De gemeente Capelle, Havensteder en de Huurdersraad hebben samen afspraken gemaakt over wonen in Capelle: de zogenaamde prestatieafspraken. Deze gaan onder meer over het vergroten van de leefbaarheid en het toegankelijk houden van de sociale woningvoorraad.

De overeenkomst gaat over vier thema’s: woningvoorraad, betaalbaarheid en beschikbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid, leefbaarheid en veiligheid. Wethouder Sjoerd Geissler is blij met de gemaakte afspraken: “In december 2023 liepen eerder gemaakte afspraken af. Om gezamenlijk te blijven werken aan goed en prettig wonen in Capelle aan den IJssel waren nieuwe afspraken nodig. Ik ben blij dat we die hebben.” 

Voldoende betaalbare huurhuizen

Havensteder start in 2024 en 2025 met de bouw van 204 nieuwe woningen in Capelle. Deze nieuwe woningen leveren een bijdrage aan voldoende betaalbare huurwoningen in Capelle. De gemeente en Havensteder verkennen dit jaar verder de mogelijkheid voor nieuwe ontwikkellocaties en verdichting om de sociale woningvoorraad in Capelle uit te breiden. 

Er komt een aanpak om de bestaande woningvoorraad beter te benutten, bijvoorbeeld door het bevorderen van doorstroom van senioren naar passende woningen. Dit jaar en in 2025 gaat Havensteder 750 woningen beter isoleren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Laatste 112

Laatste sport

Foto/video