• Ondertekening van de overeenkomst.
• Ondertekening van de overeenkomst. Foto: Jan Kok

Overeenkomst getekend voor aanpak jongerenoverlast

Nieuws 95 keer gelezen

CAPELLE • Burgemeester Peter Oskam, Els Maasdam, bestuurder van HefGroep KindeRdam en Guilherme Carinhoza da Graça, directeur van Stichting JOZ tekenden deze week een overeenkomst om in Capelle aan de slag te gaan met Grenzenstellend Jongerenwerk. Een belangrijke stap om in Capelle overlast en criminaliteit veroorzaakt door jongeren een halt toe te roepen en nieuwe generaties veilig op te laten groeien in de stad.

Burgemeester Peter Oskam is maar wat blij dat college en gemeenteraad geld hebben willen vrijmaken voor wat ‘grenzenstellend jongerenwerk’ heet: “Het tekenen van een overeenkomst is natuurlijk een formele stap, maar het gaat om de aanpak die we met elkaar willen realiseren. Die is gericht op veiligheid in de stad en het bieden van kansen voor jongeren in plaats van een criminele carrière. Met deze aanpak willen we voorkomen dat een kleine groep jongeren afglijdt naar criminaliteit.”

De burgemeester maakt zich ernstig zorgen over de jeugdcriminaliteit in Capelle aan den IJssel. “Specialistisch jongerenwerk als sluitende aanpak binnen de veiligheidsketen is belangrijk om te voorkomen dat jongeren afglijden naar een criminele carrière. Stichting JOZ is expert in het bereiken van de (hoog-)risicojeugd, het de-escaleren van gevaarlijke situaties en het bieden van kansen waar dat mogelijk is.”

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft in de begroting voor 2024 een bedrag van 400.000 euro voor 2024 vrijgemaakt voor grenzenstellend jongerenwerk. De specialisten werken daarbij samen met de collega’s van Handhaving, de stadsmariniers, regulier jongerenwerk en de overige Capelse maatschappelijke zorg- en veiligheidspartners. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Nieuwe Rotterdampas geldig: aanvragen of verlengen weer mogelijk Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kom met vragen over geldzaken langs bij de Wijkwinkel Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder (23) overlijdt bij eenzijdig ongeval op Abram van Rijckevorselweg Nieuws 3 mrt, 08:18
• Het NH-Hotel
Asielzoekers in pand Barbizonlaan verhuizen tijdelijk naar NH-Hotel Nieuws 1 mrt, 15:05
Afbeelding
Vaccinatiedagen voor Capelse 9-, 10- en 14-jarigen in april Nieuws 1 mrt, 14:00
Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05