• Het kerstconcert van vorig jaar.
• Het kerstconcert van vorig jaar. Foto: Jan Wink

Jubilerend CGK Capelle geeft kerstconcert ‘Kerstzang bij kaarslicht’

Nieuws 711 keer gelezen

CAPELLE • Het Christelijk Gemengd Koor Capelle geeft op dinsdagavond 19 december een kerstconcert in de Dorpskerk in Capelle: “Kerstzang bij kaarslicht”. “De Dorpskerk op dinsdagavond is niet bijzonder voor dit koor, want deze mooie oude Dorpskerk met zijn goede akoestiek is onze thuislocatie. Hier repeteren wij al 40 jaar elke dinsdagavond”, aldus voorzitter Jan Wink.

Vorig jaar was er hun eerste kerstconcert sinds 2019 en dit jaar het voorjaarsconcert met het Oratorium “Jozef”. Ook voor volgend jaar is weer een voorjaarsconcert gepland. Jan Wink is al decennia lid en is vertelt vol trots. “Het CGK Capelle werd in 1983 opgericht en bestond dus op 7 november dit jaar precies 40 jaar. Dit jubileum is met de leden feestelijk gevierd en nu kijken we uit naar het kerstconcert. Immers, een concert geven is het doel van een koor: anderen mee laten genieten van een mooi muzikaal luisterstuk. Afgelopen jaar is het aantal koorleden (na daling in coronatijd) weer wat gegroeid, mede omdat wij dit jaar weer een project hadden waarbij mensen voor een klein bedrag een concerttraject kunnen meebeleven. Dit houdt in dat zij vanaf januari elke dinsdagavond aanwezig waren en meededen met het instuderen van de liederen. Dit ging door tot en met de generale repetitie en het daadwerkelijke concert met publiek in juni. Toen beslisten deze mensen of zij lid van ons koor wilden worden. Fijn is het natuurlijk als zij na afloop er echt voor kiezen om koorlid te worden. Zo zijn in de loop der jaren heel wat leden bij ons koor terecht gekomen. Overigens zijn nieuwe leden nog steeds van harte welkom”.

Kerstzang
En dan nu “Kerstzang bij kaarslicht”. Letterlijk, want in de prachtige koperen kroonluchters staan kaarsen, die voor het concert worden aangestoken. Dat zorgt voor een mooi en sfeervol licht. Wink: “Op het programma staan moderne en bekende kerstliederen, het kerstevangelie wordt voorgelezen en is er ook ruimte voor samenzang. Alles staat onder leiding van onze dirigent Ad de Joode, die tevens een pianosolo voor zijn rekening neemt. Achter het orgel wordt het koor begeleid door Cees van der Slik en deze organist brengt tevens enkele orgelsolo’s ten gehore.

Op 19 december is iedereen van harte welkom voor het kerstconcert. De aanvang is 20.00 uur, maar de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, maar er is wel een deurcollecte voor bestrijding van de onkosten”.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Nieuwe Rotterdampas geldig: aanvragen of verlengen weer mogelijk Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Kom met vragen over geldzaken langs bij de Wijkwinkel Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder (23) overlijdt bij eenzijdig ongeval op Abram van Rijckevorselweg Nieuws 3 mrt, 08:18
• Het NH-Hotel
Asielzoekers in pand Barbizonlaan verhuizen tijdelijk naar NH-Hotel Nieuws 1 mrt, 15:05
Afbeelding
Vaccinatiedagen voor Capelse 9-, 10- en 14-jarigen in april Nieuws 1 mrt, 14:00
Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05