• Ton van Wolferen en Jeroen Mol.
• Ton van Wolferen en Jeroen Mol. Foto: Annemarie van der Ploeg

‘Carols for Charity’: concert voor kerstpakkettenactie

Nieuws 343 keer gelezen

CAPELLE • Dit jaar wordt er weer een concert gegeven door Popkoor ‘We12Sing’ samen met de band Cloud Illusions o.l.v. Gertjan Essenstam. Dit concert vindt plaats op maandag 18 december om 20.15 uur in de ‘St. Paulus Bekering’kerk. De opbrengst van dit concert gaat naar de kerstpakketten-actie die door Rotary, Lions en de gezamenlijke kerken van Capelle aan den IJssel wordt georganiseerd.

“Het project ‘Carols for Charity’ is hetzelfde project, wat we vorig jaar hebben gedaan met Popkoor ‘We12sing’ in de Pauluskerk”, vertelt Jeroen Mol van de Lions, intermediair richting contacten bij dit project. “Dat is vorig jaar succesvol verlopen. Het was ook voor het goede doel en dat is wat wij als Lions in ons vaandel schrijven: We serve! Wij willen helpen! We zijn geen maatschappelijke ondersteuning/maatschappelijk werkers, maar wij willen op deze manier belangeloos een steentje bijdragen met de kerstpakkettenactie. Dit jaar gaan er 1100 pakketten naar de minderbedeelden in Capelle. De gemeente mag ons geen adressen aanleveren vanwege de wet op de privacy, maar de kerken doen dat wel. Zij hebben zicht op waar de noden het hoogst zijn. Er is veel armoede in Capelle. Je ziet het vaak niet want er is veel verborgen armoede. Met dit concert hopen we geld op te halen voor dit doel.”

“Het koor vindt het ook een mooi doel. Wij doen dit project samen met de Rotary, de initiatiefnemers, de Van Cappellenstichting en de gezamenlijke kerken. Dit jaar heeft ook de gemeente een bijdrage geleverd op voorwaarde dat het aantal pakketten van 1000 naar 1200 ging. Het uitdelen van de pakketten doen wij al in de week voor het concert. Met behulp van een lijst van de kerk worden de pakketten op twee avonden door vrijwilligers bezorgd.”

Projectleider Ton van Wolferen, tevens Lionslid, vult aan: “De dankbaarheid van de mensen is groot. Ze zijn tot tranen toe geroerd dat er aan hen is gedacht. Dat is voor ons ook de grote motivatie om dit doel te steunen. Bovendien hebben de mensen die naar het concert komen een leuke avond met het koor en de band op een best leuke locatie. Er kunnen 300 mensen in de kerk dus we hebben geen limiet op de kaartverkoop.”
‘Carols for Charity’ vindt op maandag 18 december plaats in de ‘St. Paulus’ Bekeringkerk (Merellaan 352) in Capelle. De kaarten kosten 15,00 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via carols@kpnmail.nl Ook bij de ingang zijn kaartjes te koop. Pinnen is mogelijk.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Nieuwe Rotterdampas geldig: aanvragen of verlengen weer mogelijk Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Kom met vragen over geldzaken langs bij de Wijkwinkel Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder (23) overlijdt bij eenzijdig ongeval op Abram van Rijckevorselweg Nieuws 3 mrt, 08:18
• Het NH-Hotel
Asielzoekers in pand Barbizonlaan verhuizen tijdelijk naar NH-Hotel Nieuws 1 mrt, 15:05
Afbeelding
Vaccinatiedagen voor Capelse 9-, 10- en 14-jarigen in april Nieuws 1 mrt, 14:00
Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05