• Het team deelt gratis ijsjes uit.
• Het team deelt gratis ijsjes uit. Foto: Aangeleverd

Gratis ijsjes voor kinderen in Oostgaarde op 14 juni

Nieuws 677 keer gelezen

CAPELLE • Sam& voor alle kinderen, Leergeld Hollandsche IJssel en Vebego Foundation delen op woensdag 14 juni gratis ijsjes uit aan kinderen bij obs de Tweemaster in de wijk Oostgaarde. 

De actie richt zich op wijken waarvan bekend is dat bovengemiddeld veel ouders het financieel moeilijk hebben. In Nederland groeien circa 300.000 kinderen op in een gezin dat moeite heeft om rond te komen; gemiddeld twee à drie kinderen per klas. Zij kunnen niet op voetballen, naar zwem- of muziekles en vaak is er ook geen geld voor schoolspullen, een verjaardag vieren, een fiets of kleding.

Het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen, bestaande uit Leergeld Nederland, het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp, zorgt ervoor dat deze kinderen - net zoals hun leeftijdgenoten - kunnen meedoen. Samen zetten zij zich in om kinderen en jongeren te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen. Dit doen zij door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, vrije tijd en andere activiteiten. Dit is echter nog niet bij alle ouders en kinderen met geldzorgen bekend.

Om ouders en kinderen in Capelle aan den IJssel te informeren hebben Sam& voor alle kinderen en de Vebego Foundation de handen ineengeslagen met Stichting Leergeld Hollandse IJssel. Deze lokale leergeldstichting richt zich op kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

Tijdens ‘Sam& de wijk in’ in delen de organisaties gratis schepijsjes uit in de wijk Oostgaarde. Daarnaast informeren zij ouders over de beschikbare hulp in de gemeente. De actie start op woensdag 14 juni 2023 om 12:00 uur bij OBS de Tweemaster (adres: Aleoeten 37). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De kampioenen op de foto.
Meidenteam MO15-1 van CVV Zwervers kampioen na Capels onderonsje Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke dag bij Wijkcentrum De Harp vanwege 10-jarig bestaan Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Natuuractiviteiten in Hitland: (water-)dieren en planten ontdekken Nieuws gisteren
Afbeelding
Ongekende ontsnapping: CVV Zwervers handhaaft zich in tweede klasse Sport 27 mei, 09:10
Afbeelding
Capellenaar aangehouden na vondst drugs, geld en vuurwapen in woning 112 27 mei, 07:46
Afbeelding
In beeld: braderie en rommelmarkt in Capelle-West Nieuws 26 mei, 13:12
Afbeelding
Fitnessruimte voor Oekraïense vluchtelingen geopend Met foto's 26 mei, 11:49
• Archiefbeeld open dag Ontmoetingstuin.
Twee open dagen bij Ontmoetingstuin Hitland Nieuws 25 mei, 08:27