• De prijswinnaars.
• De prijswinnaars. Foto: Jan Kok

Capelse kinderen krijgen prijs voor hergebruik rommelmarkspullen

Nieuws 387 keer gelezen

CAPELLE • Vier jonge winnaars van de koningsdagactie mochten woensdag hun prijs in ontvangst nemen. Bij het inleveren van hun onverkochte ‘handel’ na de kleedjesmarkt op Koningsdag hadden de kinderen een kanskaart gekregen.

Door de actie leren de kinderen over recycling en hergebruik van spullen. Er was die dag een centraal inzamelpunt voor kringloopwarenhuis Het Goed.

Wethouder Sjoerd Geissler reikte de prijzen uit: ‘’Het doet goed om te zien dat alle kinderen zo enthousiast meededen en hun onverkochte spulletjes kwamen brengen. Dit is een mooie manier om kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met recycling en het hergebruik van spullen.’’ 

De eerste prijs (een cadeaubon van 100 euro) was voor Rosalie, de tweede prijs voor Noëlle (een cadeaubon van 50 euro) en de derde prijs voor tweeling Jaxson en Logan (een spellenpakket).

De kanskaartenactie is bedoeld om kinderen (en ouders) bewust te maken van het netjes achterlaten van de vrijmarkt én dat niet bruikbare spullen als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten. Er is op Koningsdag aan het einde van de dag een grote bestelwagen vol bruikbare spullen naar kringloopwarenhuis het Goed gegaan. Wethouder Geissler die zowel duurzaamheid als straatreiniging in zijn portefeuille is blij met de koningsdagactie: “Het mes snijdt aan twee kanten. De kinderen leren over hergebruik én er lag veel minder rommel op straat na de kindermarkt. De buitenruimte was een stuk sneller schoon.”

Capellenaren die zelf nog spullen kwijt willen kunnen deze naar een kringloopwinkel of de milieustraat brengen, of gebruikmaken van de ophaalservice van Byewaste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Mevrouw Stapper-Weerheim van 't Boekenhoekje krijgt lintje Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Najaarsronde coronavaccinatie start 2 oktober Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
In beeld - Veiligheidsdag in centrum van Capelle Fotoreportage 1 okt., 11:46
Afbeelding
RET schaalt dienstregeling op; bus 30 rijdt weer vaker Nieuws 1 okt., 09:22
Afbeelding
Chaos na aanrijding tussen vier auto's op Capelseweg 112 30 sep., 20:38
Afbeelding
Fotowedstrijd 'Water in beeld' bij Hoogheemraadschap Nieuws 29 sep., 18:15
Afbeelding
Extra activiteiten Repair Café tijdens Week van de Duurzaamheid Nieuws 29 sep., 16:30
Afbeelding
Mevrouw De Rooij-Van Leeuwen 104 jaar geworden Nieuws 29 sep., 14:03