• Jan-Willem Kisjes, Jan Philippo en Hans van Venrooij.
• Jan-Willem Kisjes, Jan Philippo en Hans van Venrooij. Foto: Jan Timmer

Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal

Nieuws 1.336 keer gelezen

CAPELLE • Voetbalminnend Capelle aan den IJssel krijgt er een aansprekend evenement bij: de strijd om de Capelle Bokaal. Op 12 augustus nemen vv Capelle, CVV Zwervers en SVS het met de eerste, tweede en JO-19 elftallen tegen elkaar op. De toernooi-locatie: sportpark ‘t Slot.

De Capelle Bokaal is een nieuw initiatief van de drie Capelse clubs en vervangt min of meer het toernooi om de Hollandsche IJsselcup, een meerdaags toernooi waaraan behalve Zwervers en SVS ook DCV en Spirit deelnamen en vv Capelle ontbrak. “Het paste vanwege zijn omvang simpelweg niet in onze voorbereiding,” legt teammanager Jan Philippo uit. “Met een compacter toernooi als de Capelle Bokaal kunnen we veel beter uit de voeten. We spelen op 12 augustus met alle teams steeds één helft van 45 minuten tegen elkaar. Ook vinden er penaltyseries plaats. Aan het eind van de dag ontvangt de club met de meeste toernooipunten de Capelle Bokaal.”

“Het concept van de Capelle Bokaal spreekt ons zeer aan,” zegt Hans van Venrooij, erevoorzitter van SVS. “Het is overzichtelijk en fris en het heeft een puur Capelse uitstraling. Dat is meteen ook voor de gemeente een reden om enthousiast te zijn over het initiatief. “Het is sowieso positief dat we als drie lokale voetbalverenigingen ook op deze manier met elkaar optrekken,” vindt Jan-Willem Kisjes, voorzitter van vv Capelle. “Onze clubs zijn zoveel meer dan alleen onze eerste elftallen. We zijn met zijn drieën ook volop in de breedte actief en vinden ook ons JO8-6 team belangrijk. Vandaar dat we van plan zijn om op 12 augustus niet alleen de Capelle Bokaal te laten verspelen op drie velden, maar ook ons vierde veld willen benutten. Daar gaan leuke activiteiten voor de jeugd plaatsvinden. Aan de precieze invulling werken we nog.”

Vv Capelle, CVV Zwervers en SVS zijn overeengekomen dat het toernooi om de Capelle Bokaal vooralsnog drie jaar achtereen gaat plaatsvinden. “Bij de eerste editie is vv Capelle gastheer,” vertelt CVV Zwervers-voorzitter Ger Jacobs. “Daarna is SVS aan de beurt en in 2025 onze club. Het zou leuk zijn als we er een mooie traditie van kunnen maken. Voor het Capelse voetbal is 12 augustus in ieder geval een datum om je op te verheugen.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 17 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15