• Myrthe Entjes als Mrs Netherlands Europe 2023.
• Myrthe Entjes als Mrs Netherlands Europe 2023. Foto: Frits van Onzen

Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023

Nieuws 3.144 keer gelezen

CAPELLE • Myrthe Entjes (35), woonachtig in Capelle, is onlangs uitgeroepen tot Mrs Netherlands Europe 2023. Op zaterdag 11 juni volgt haar officiële kroning.

Het mrs-avontuur voor Myrthe begon zo’n twee jaar geleden. Zij had wat kleine rolletjes in film, theater en series, waarbij zij andere miss-en tegenkwam. “Zo heb ik mij in 2020 opgegeven voor Mrs Netherlands Universe”, blikt zij terug. “Bij die verkiezing werd ik tweede, maar ik mocht daardoor niet aan de internationale verkiezingen meedoen. Ik wilde zo graag eerste worden. De organisatie vroeg of ik nog een keer wilde meedoen. Toen dacht ik: ‘Dit is mijn kans’. Vervolgens heb ik mij kandidaat gesteld en werd ik gekozen als Mrs Netherlands Europe 2023.

Miss en Mrs
De Mrs-verkiezingen (spreek uit: miss-is) zijn anders van karakter dan de Miss-verkiezingen en er worden andere eisen gesteld. Myrthe legt uit: “De meeste mensen kennen wel de Miss Nederland en Miss Universe-verkiezingen. Maar bij de Miss-verkiezingen mag je niet ouder zijn dan 27 jaar. Bij de Mrs competitie gelden die regels niet. Bij mijn weten is er geen leeftijdsgrens; 40-plussers kunnen ook meedoen, maar realistisch gezien wordt de kans om te winnen wel kleiner naarmate je ouder wordt.”

Schijnwerpers
Ze hoefde bij de Mrs-verkiezingen niet te wennen aan de schijnwerpers die op de kandidaten gericht staan. “Met een rol in films weet je al hoe het voelt om voor de camera’s te staan”, vertelt ze. “Ook was ik al model, hebt gewerkt als hostess, promogirl en danser. Zo wist ik al hoe het was als mensen naar je kijken en als ‘entertainment’ zien.”

Prinses
“Je mag jezelf als vrouw neerzetten”, omschrijft Myrthe haar enthousiasme voor de Mrs-wereld. “Je krijgt echt een ‘prinsessengevoel’. Met mijn deelname aan deze verkiezing wil ik ook een boodschap meegeven. Iedereen kan er heel mooi uit kan zien. Je mag er zijn zoals je bent. Je kunt een statement neerzetten, en anderen laten zien dat je er mag zijn en niet onzeker hoeft te zijn. Iedereen kan een jurk aandoen en haar haar mooi maken. Veel mensen zijn bang en onzeker, dat is zo jammer. Ik werk veel met sociale media en daar probeer ik mijn boodschap uit te dragen.”

Niet alleen uiterlijk
De schoonheidswedstrijd gaat niet alleen over het uiterlijk van de deelnemers. “Je krijgt bijvoorbeeld ook vragen waarop je je vooraf moet voorbereiden. Bij de antwoorden is het belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Het gaat ook over het presenteren van jezelf.”

Stichting Arosa
Myrthe wil zich met haar titel en bekendheid in de Mrs-wereld ook maatschappelijk inzetten. “Sinds 2021 ben ik betrokken bij Stichting Arosa, een Rotterdamse stichting die zich inzet voor slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties. “Ik heb met hen contact om daar waar het kan te helpen en hun werk ondersteunen. Zo kan ik iets maatschappelijks terugdoen en iets liefdevols neerzetten.”  

Planning
Naast de kersverse titel Mrs Netherlands Europe 2023 op zak heeft Myrthe Entjes een voltijd baan als projectmanager; combineren vergt een goede planning. “Ik werk veertig uur in de week en daar ligt mijn prioriteit. Buiten die uren om doe ik de photoshoots en modellenwerk. Er zitten niet veel rustdagen bij. En ik ben moeder van een zoontje van drie, dus ik moet ook keuzes maken.” Een manager heeft Myrthe niet. “Gelukkig ben ik planner van beroep, dus eigenlijk ik ben zelf een van de beste planners die ik mij wensen kan”, lacht ze.

Kroning
Zaterdag 11 juni vindt de officiële kroning tot Mrs Netherlands Europe 2023 plaats, waarna Myrthe zich gaat focussen op de wereldwijde verkiezing, later dit jaar. Daar is ze al voor aan het oefenen. “Vooral met de houding op de catwalk en de ‘loopjes’ vergen oefening.”

Anderen helpen
Myrthe heeft nog geen concrete plannen voor na de komende verkiezing. “Ik weet nog niet of ik door wil, maar misschien kan ik achter de schermen anderen helpen die ook de sjerp willen dragen. Het is leuk om anderen te zien groeien.”

Design jurk op foto: DUC Design
Make-up: Anastazya Batis
Sponsor: Lash Me Up

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie vangt pulletje op nadat moedereend is doodgereden: 'We vangen niet alleen boeven' Nieuws 15 uur geleden
• De kampioenen op de foto.
Meidenteam MO15-1 van CVV Zwervers kampioen na Capels onderonsje Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke dag bij Wijkcentrum De Harp vanwege 10-jarig bestaan Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Natuuractiviteiten in Hitland: (water-)dieren en planten ontdekken Nieuws gisteren
Afbeelding
Ongekende ontsnapping: CVV Zwervers handhaaft zich in tweede klasse Sport 27 mei, 09:10
Afbeelding
Capellenaar aangehouden na vondst drugs, geld en vuurwapen in woning 112 27 mei, 07:46
Afbeelding
In beeld: braderie en rommelmarkt in Capelle-West Nieuws 26 mei, 13:12
Afbeelding
Fitnessruimte voor Oekraïense vluchtelingen geopend Met foto's 26 mei, 11:49