Foto: Zwembad Jaspers

Ingezonden: 'Geef schoolkinderen de kans het plezier van het zwemmen te ontdekken'

  Ingezonden

Capelle - Capellenaar Marijke Roggeveen wil reageren op de eerdere berichtgeving over het onderzoek naar de mogelijkheid van schoolzwemmen in Capelle.

'Naar aanleiding van de motie van D66 en de gesprekken in de raad wil ik graag reageren. Als oud (school)zweminstructrice en erg begaan met het wel en wee van het schoolzwemmen kan ik melden dat in die tijd  geen enkele leerling het basisonderwijs verliet zonder een zwemdiploma. Het onderwijs kon kiezen uit: twee jaar zwemles een maal per week of een jaar twee maal per week ,waarbij  het laatste programma de beste resultaten gaf, omdat de leerlingen niet uit hun 'zwemritme' raakten.

De enige manier om van alle kinderen weer een zwemmer te maken is het schoolzwemmen weer in te voeren. Zeker in een zo waterrijke omgeving als Capelle heeft.

Ook het in het nieuwe zwembad zullen de leerlingen het plezier in het zwemmen ontdekken. Het is een lichaamsbeweging die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Dus geef de Capelse schoolkinderen de kans het plezier van het zwemmen te ontdekken.'

                                                                                                                                                                                                                                                                    

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden