Ingezonden: Motorterreur in Capelle


Foto:

Ingezonden: Motorterreur in Capelle

  Ingezonden

Capelle - Een inwoner van Capelle, die liever anoniem wil blijven, stuurde dit ingezonden bericht over motorterreur in zijn woonplaats:

'Zaterdag 30 maart , een prachtige lentedag.

Wij wonen langs de Westerlengte met vrij uitzicht op veel groen en de voetbalvelden. Om 13.30 uur die dag kwamen wij thuis en openden de tuindeuren, maar lang genieten van de prille voorjaarszon en het ontluikende groen was er niet bij. Hieronder een opsomming van de redenen waarom.

13.35 uur: scheurende motor, trekt op tot +- 90 km per uur met veel kabaal

13.50 uur: scheurende motor, rijdt met veel kabaal langs, veel te hard

15.00 uit auto dreunende muziek, rijdt veel te hard

15.17 uur: motorrijder trekt met veel kabaal op naar zo'n 90 km per uur

15.40 uur: scheurende motorrijder

15.44 uur: scheurende motorrijder, zo mogelijk nog harder qua snelheid en geluid

16.03 Scheurende motorrijder met knallende uitlaat

16.55 Scheurende automobilist,, rijdt veel te hard met brullende motor.

Dit ging in afnemende mate door tot 01.00 uur 's nachts.

Ter relativering; ik kan me verplaatsen in mensen die een passie hebben voor motorrijden, gelukkig zie ik genoeg motorrijders die geen overlast veroorzaken en de indruk wekken daadwerkelijk te genieten van het motorrijden, dit in tegenstelling tot de overlastveroorzakende motorrijders die de indruk wekken meer belust te zijn op provocatie en machtsvertoon. Zelfs even van de motor afstappen en een jointje draaien en oproken om vervolgens doodleuk weer op te stappen en verder te rijden wordt gesignaleerd.

Ik kan me herinneren dat er ongeveer 2 jaar geleden veel inzonden stukken waren in deze krant over hetzelfde onderwerp onder het kopje: ' Onleefbaar Capelle" en moet constateren dat er niets is veranderd en dat de overlast toeneemt.

Ik vind dit ontzettend jammer omdat er principieel ruimte zou moeten zijn voor een ieders passie zolang je het woongenot en de leefruimte van de medemens niet aantast.

Ik zou kunnen pleiten voor flitsers , maar doe liever een appel op de empathie van de overlastveroorzakende motorrijders: Blijf vooral je hobby uitoefenen maar houd hierbij rekening met mensen die deze passie niet delen.'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden