Foto: Pexels.com

Ingezonden: 'Absurde bouwplannen De Bouwsteen'

  Ingezonden

Capelle aan den IJssel - Deze ingezonden brief kregen wij van een groep ongeruste ouders uit Capelle aan den IJssel die zich hebben verenigd in 'Ouders in Actie'.

'De gemeente Capelle heeft absurde bouwplannen ontwikkeld voor de school van onze kinderen. Het betreft een school voor Speciaal Basisonderwijs, De Bouwsteen. Onze kinderen hebben een veilige, rustige en prikkelvrije omgeving nodig, genoeg speelruimte en een vaste leeromgeving (geen verhuizingen) waar ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.
Bouwplannen van de gemeente:
• De noodlokalen (waar de kleuters gehuisvestigd waren) op het terrein van De Bouwsteen zijn afgebroken.
• Tijdelijke portocabines worden geplaatst op het schoolplein, welke gebruikt gaat worden roulerend voor andere schoolgemeenschappen in Capelle. De eerste school die daar vanaf mei 2019 gebruik van gaat maken is de gereformeerde Eben Haezer School.
• Speelplein is voor de helft weg, afgesloten.
• Een tweede portocabine zal geplaatst worden parallel aan de Lijstersingel neergezet gaan worden tussen het huidige gebouw en de parkeerplaatsen. Vlak naast metrobaan.
• Tweede portocabine wordt het tijdelijke onderkomen voor de leerlingen van de Bouwsteen. Het oude schoolgebouw wordt tijdens de vakantie gesloopt in verband met asbest.
• Onduidelijk is waar de definitieve huisvestiging van De Bouwsteen zal zijn.
Redenen voor deze bouwplannen zijn het vernieuwen van de basisscholen en de centrale locatie, ze waren alleen vergeten dat het hier gaat om een Speciaal Onderwijs school. Dit is mondeling meerdere keren aangegeven door de gemeente.
Gevolgen van deze bouwplannen:
• Onrust, onveilig gevoel, angsten, onduidelijkheid, concentratieproblemen en totale verwarring onder de kinderen.
• Concentratieproblemen, gedragsproblemen en slaapproblemen zijn thuis bij de ouders aan de 'orde van de dag'.
• Merendeel van de kinderen hebben therapie en begeleiding bij Centrum Jeugd & Gezin, Lucertis en Jeugdzorg. Ook deze begeleiders en therapeuten merken dat de kinderen sinds de bouwactiviteiten heel erg achteruit zijn gaan (1 stap vooruit, 3 stappen achteruit). Neerwaartse spiraal.
• Onduidelijkheid en angsten bij de kinderen, omdat er nu een andere school bij hun op schoolplein gevestigd wordt. Andere levenswijze, cultuurshock.
• Te veel kinderen op een te kleine speellocatie en er komen nu andere kinderen erbij. De Bouwsteen is juist voor die kinderen om de rust te geven die ze nodig hebben. Schoolplein is gehalveerd en er komen extra kinderen bij. Dit kunnen onze kinderen niet aan!
• Onvoldoende speelruimte nu beschikbaar op het schoolplein en in de school. Bij onrust konden de kinderen in de kleine gymzaal hun energie en frustraties kwijt op de bokszak en in het gymlokaal, dit lokaal is nu ter beschikking gesteld voor de kleuters.
• De veiligheid is nu niet geborgd voor de kinderen, meer verkeersbewegingen op de hele kleine parkeerplaats. De afgelopen maanden zijn er al meerdere kinderen aangereden en de politie was in deze huidige situatie al bezig om de verkeersveiligheid te verhogen.
Alle kinderen van De Bouwsteen komen van andere scholen en hebben daar heel veel ellende en verdriet meegemaakt. Na een lang traject van heel veel verdriet, pijn en angsten zijn ze bij de Bouwsteen terecht gekomen. Bij de Bouwsteen hebben ze een tweede kans gekregen om zichzelf weer te kunnen worden en ontwikkelen. En die wordt nu door de gemeente Capelle aan den IJssel afgepakt!'
 

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden