'De Rivierweg wordt levensgevaarlijk'

  Ingezonden

Capelle - Dit ingezonden stuk ontving de redactie van de IJssel en Lekstreek van bezorgde bewoners van de Rivierweg en omstreken in verband met de aanleg van de nieuwe centrumring.

'Eind mei begin juni hebben wij een gesprek gehad met de wethouder en de projectleider van de gemeente Capelle aan den IJssel over de nieuwbouw van de centrumring waaronder de Rivierweg, in dit gesprek gaven de heren aan dat ze metingen hebben van een erkend bedrijf en alles is uitgerekend met betrekking tot onze zorgen, wij kunnen u zeggen deze ervaringsdeskundige er compleet naast zitten en de gemeente Capelle dus ook. Nu blijkt dat de gemeente meer hecht aan dit mooie prestige project, dan aan de veiligheid en het woongenot van bewoners die hier wonen. Wij hebben nooit van te voren geweten dat de overlast in deze mate zou toenemen anders hadden we zeker wel bezwaar gemaakt tegen deze plannen!
In het gesprek hebben wij onze zorgen geuit dat het juist nu een levensgevaarlijke weg zal worden met een bocht die vraagt om extra hard en wel met piepende banden doorheen te scheuren, en het is wachten tot de eerste auto de achtertuin in komt rijden met alle gevolgen van dien! Het asfalt is weg en vervangen door klinkers, wat nog veel meer decibellen produceert. Wij kunnen niet met open ramen slapen in verband met geluidsoverlast en in de achtertuin een gesprek voeren is onmogelijk, je kan elkaar niet eens verstaan en moeten daarvoor in de zomer binnen zitten.
De toezeggingen (pleister op de wonden) die in het gesprek met de wethouder van de gemeente Capelle aan de IJssel zijn gedaan, namelijk snelheidsmeters en handhaving in zetten om de weggebruikers er op attenderen dat ze hier een 30 kilometer zone inrijden, is op gene wijze nagekomen.
De huidige voorrang situaties hebben geen enkele invloed op de snelheid en dus de veiligheid. Ook een tweede brief vegen ze keihard van tafel.
Wij bewoners hebben enorme overlast en hinder van de Rivierweg wij voelen ons niet meer veilig, snelheden worden door 95 procent van het auto/motor verkeer veel te hard gereden en zeker 40 procent komt uit boven de 50 met asociale uitschieters van 90 kilometer per uur en hoger. De vraag is nu niet of dit verkeerd zal aflopen, maar wanneer? En wie is er dan (mede) verantwoordelijk, de gemeente?
Er wonen hier veel kinderen en ouderen, sommige met een voortuin die uitkomt op de Rivierweg, wil de gemeente dit op hun geweten hebben?
Wie kan er degene op aanspreken dat hun zogenaamde prestige project helemaal niet veilig is en er onmiddellijk grovere maatregels genomen dienen te worden! Wie heeft er wel oor naar dat ons woon genot volledig is ontnomen en de veiligheid ernstig in het geding is. Wij hopen dat er door dit artikel iemand opstaat en ons echt serieus neemt en direct oplossingen zal aandragen en toepassen voor het te laat is!'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden