Locatie voor woontoren.
Locatie voor woontoren. (Foto: Roger Roszek)

Bewoners 's-Gravenland bezorgd over woontoren in achtertuin

  Ingezonden

Capelle - De krant ontving onderstaand ingezonden bericht van bezorgde inwoners van 's-Gravenland van de mogelijke bouw van een woontoren.

'Inwoners van de Capelse wijk ’s-Gravenland hebben met verbazing gereageerd op de bouw van een woontoren, van mogelijk 18 verdiepingen, in hun achtertuin.

De gemeente Capelle wil het Blinkert gebied herinrichten en er 180 wooneenheden realiseren.

Met enige bezorgdheid moesten enkele uitgenodigde inwoners van de wijk ’s-Gravenland vernemen dat aan de overzijde van de Algeraweg, in de wijk Middelwatering, minimaal 1 woontoren gepland staat, die mogelijk 18 verdiepingen hoog zou kunnen worden.

Dus nog eens 6 woonlagen meer dan de ernaast gelegen Rondelen.

Waar Leefbaar Capelle wethouder Dick van Sluis ruim 2 jaar geleden aan de bewoners van beide zijden langs de Algeraweg nog beloofde om de geluidsoverlast van deze weg aan te pakken, doet hij nu het tegenovergestelde.

Door het klankbordeffect van de nieuwe bebouwing zal de geluidsoverlast van de Algeraweg verder toenemen.

Voor de 180 wooneenheden is rekening gehouden met 1,5 auto per woning, minimaal 270 voertuigen. Indien zij 1x per dag de wijk verlaten, zullen zij zorgen voor 540 extra voertuigbewegingen.

De nu al overbelaste Sibeliusweg en de Schönberglaan in de wijk ’s-Gravenland zullen extra belast gaan worden omdat zij het leeuwendeel van het verkeer van en naar het Blinkert gebied moeten gaan opvangen.

Bewoners van ’s-Gravenland zullen opnieuw geconfronteerd worden met extra fijnstof, extra geluidsoverlast en meer gevaarlijke situaties bij de oversteekplaatsen voor de scholen, het winkelcentrum en de voetbalvelden bij VV Capelle.'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden