Foto: Pixabay

Ingezonden: 'Een prachtig plan waar vrijwilligers jaren aan hebben gewerkt'

  Ingezonden

Capelle - Frits H. Mulder, voorzitter NRBC Capelle, stuurde ons dit ingezonden stuk over een Denksportcentrum in Capelle.

'In het AD en de IJssel en Lekstreek heeft u kunnen lezen dat het college van B&W van de gemeente Capelle een streep heeft gezet door het Denksportcentrum. Als het aan hen ligt komt het er niet. De nieuwe VVD-wethouder gaf hierbij als argument dat de gemeente een decentraal beleid voert en dat daarin geen centrum past waar alle denksporten op één locatie kunnen samenkomen. Een tweede argument is, dat er geen locatie door de gemeente beschikbaar kan worden gesteld binnen een redelijke termijn.
Voor veel verenigingen, waaronder onze NRBC bridgeclub, is de komst van een Denksportcentrum van groot belang. In de ruim dertig jaar dat onze club bestaat hebben we al heel wat rondgezworven door Capelle en zelfs Rotterdam. We gingen van de ene naar de andere tijdelijke locatie. Op het ogenblik zitten we in IJsselzicht, maar ook dat kan zomaar veranderen. Ook daar zijn ingrijpende veranderingen op komst wat ons verblijf in gevaar kan brengen. Als we daar weg moeten zijn de alternatieven uitgeput. Dan staan we op straat. Vóór de verkiezingen zijn er een aantal raadsvergaderingen gewijd aan het realiseren van een Denksportcentrum. Al eerder waren er toezeggingen gedaan, die echter nog niet tot resultaat geleid hadden. Daar werd de toenmalige wethouder zwaar op aangesproken door de raad, wat resulteerde in een hoge urgentie op de agenda om zo snel mogelijk een denksportcentrum te realiseren in onze gemeente. De wethouder deed zijn werk. Koortsachtig werd er achter de schermen met het bestuur van het centrum gewerkt om tot resultaat te komen. Vervolgens besloot de raad enthousiast en unaniem dat het centrum er moet komen. Inmiddels diende de verkiezingstijd zich aan. Diverse partijen, waaronder Leefbaar Capelle, PvdA en VVD, gaven in hun programma's meer of minder expliciet aan dat zij een Denksportcentrum willen realiseren. We hebben nu een nieuw college van Leefbaar Capelle en VVD. Een nieuw collegebesluit ligt er nu. Geen Denksportcentrum. Het initiatief wordt wederom naar volgende jaren doorgeschoven. Een prachtig plan waar vrijwilligers jaren aan hebben gewerkt en waar de gemeente beloften over deed. Een centrum waar eindelijk de garantie gegeven kan worden dat denksporters een goed onderkomen voor lange tijd hebben.'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden