Foto: Fred de Kievit

Lezers maken zich zorgen over Hitland

  Ingezonden

Capelle - Regelmatig krijgen we de laatste tijd mailtjes van verontruste lezers over het de staat van het onderhoud in het Hitlandbos. Hieronder een aantal van die reacties.

Erbarmelijke staat

Ik weet niet of er ooit recent aandacht besteed is aan de erbarmelijke staat van onderhoud waarin het Hitlandbos momenteel verkeerd. E-mails naar de beheerder van de golfbaan hebben tot nu toe niets uitgehaald en ik zie dat er ook mensen al getwitterd hebben met de wethouder. Als je ziet hoe het er nu bij ligt en bedenkt hoeveel geld in het voorjaar in de paden is gestoken, zou degene die verantwoordelijk is voor de stand van dienst van het Hitland, zijn/haar ogen uit zijn/haar hoofd moeten schamen. Maar het was subsidie, wordt er gezegd; alsof dat geen geld is. En het is niet de schuld van het bomenrooien alleen. Na het aanleggen van de paden, kwam de boer met zijn veel te zware tractor voor deze job, al een beginnetje maken met het verrot rijden van de paden. Er is al eens eerder geld weggegooid met het aanleggen van ruiterpaden en zo ook de aanleg van een jeu de boulesbaan. Men wil het Hitland aantrekkelijker maken voor bezoekers. Nou dat is niet echt gelukt. Ze lopen gillend weg! Je kunt niet met normale schoenen op de wandelpaden lopen. Het Brede Pad bij de golfbaan is helemaal een grote blubberzooi. Men heeft als oplossing pallets en platen neergelegd.

P.M. Huismans

Bomenlaan Langepad

Tijdens een bezoek aan het Hitland waar ik regelmatig kom, werd ik onaangenaam getroffen door het gat in de bomenlaan van het Langepad. Ter hoogte van de volkstuin zijn enkele van de prachtige hoge bomen die in tientallen jaren deze staat hadden bereikt gerooid. Een buitengewoon kaal en triest gezicht. Ik mag hopen dat specifiek deze bomen zijn omgezaagd vanwege een of andere bomenziekte. Een alternatieve verklaring dat de bomen zijn omgezaagd omdat ze overlast zouden hebben veroorzaakt (schaduw, blaadjes?) lijkt me onacceptabel. Dit lijkt op het plan van wethouder Meuldijk om prachtige bomenlanen in Capelle vanwege overlast (?) voor enkele bewoners te rooien.

Naast dat het ook in het geval van het Hitland een onzinnig argument is, zou in dat geval de medewerker ambtenaar die de plaats van de volkstuin heeft bepaald zich moeten schamen. Want een paar honderd meter verderop zijn plekken zat zonder bomen waar de tuin prima aangelegd had kunnen worden.

Fred de Kievit

Grote bende

Laatst liepen we weer door het Hitland en we constateerden dat het nu een grote bende aan het worden is. Bergen met afgezaagde takken die overal liggen neergesmeten, modderige paden om te wandelen, de nieuwe bankjes zitten niet goed en zijn te vies om op plaats te nemen en grote kaalslag op het Ouderkerkselaantje. Kortom een enorme achteruitgang van dit eens zo mooie gebied. Heel erg jammer, is woningbouw de volgende stap?

Coen en Maaike Koppelaar

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden