Logo ijsselenlekstreek.nl


Het pleintje aan De Vroedschap in Krimpen aan den IJssel.
Het pleintje aan De Vroedschap in Krimpen aan den IJssel.

Waarschuwing: Tuinen geteisterd door buxusmot

  Ingezonden

Krimpen aan den IJssel - Bab Riem Vis uit Krimpen aan den IJssel wil tuineigenaren waarschuwen voor de buxusmot. 'Alle buren om mij heen zijn bezig om de buxusstruikjes uit hun tuin te verwijderen.'

'Ik woon aan De Vroedschap in Krimpen aan den IJssel en ons pleintje wordt geteisterd door een ware buxusmot/rupsenplaag. Alle buren om mij heen zijn bezig om de buxusstruikjes uit hun tuin te verwijderen, nadat ze van anderen hadden gehoord dat de gele blaadjes en een soort spinsel wordt veroorzaakt door rupsen.

Zelf heb ik vandaag samen met mijn man wat struikjes, die er al heel lang staan, weggehaald uit zowel de voor- als de achtertuin. Op sommige takken zaten wel vijf of meer rupsen!

Ik hoorde van een van de bewoonsters dat bij het plaatselijke tuincentrum het bestrijdingsmiddel tegen deze rupsen al uitverkocht is. Aangeraden werd ook daar om de buxus-struikjes zo snel mogelijk te verwijderen, zodat deze plaag zich niet verder kan verspreiden. Dit alles speelt ongetwijfeld niet alleen in Krimpen!

Overigens wordt het afgeraden de struikjes in de gft-bak te gooien. Dit afval wordt gerecycled en dan komen die rupsjes op nog meer plaatsen terecht.'

Reageren

Reageren op dit ingezonden stuk? Stuur dan een mail naar redactie.ijl@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten