Foto:

‘We genieten van Capelle, maar die hondenpoep...’

  Ingezonden

Capelle - Renée en Paul van der Waal genieten van hun nieuwe woonplaats Capelle aan den IJssel. Maar die hondenpoep overal, dat is toch echt een ergernis. Ze vertellen erover in dit ingezonden stuk: 

‘Eind juli 2020 zijn we in Capelle aan den IJssel komen wonen. De fijne buren en Hitland en het Schollebos vlakbij maken dat we het hier naar onze zin hebben. We wandelen dagelijks in de heerlijke natuur. En onder de noemer ‘gluren bij de buren’ ontdekken we de omliggende wijken.

Een kwalijk punt wordt helaas gevormd door de uitwerpselen van honden en paarden op de trottoirs, de voet- en fietspaden. Alhoewel er ook in Capelle aan den IJssel een opruimplicht van hondenpoep geldt, zien we de hondeneigenaren nooit met zakjes rondlopen om de poep van hun honden op te ruimen. Veel van ons wandelplezier gaat verloren omdat we zo goed moeten uitkijken dat we niet in de viezigheid trappen.

Vriendelijk verzoek aan de hondeneigenaren: ruim alstublieft de uitwerpselen van uw hond(en) op. Daar wordt Capelle aan den IJssel een stuk schoner en gezelliger door.

Namens allen die zich aan de poepoverlast ergeren: dank u wel.’

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden