Paul van Venrooij op het terras van Capsloc. (Tekst en foto: Annemarie van der Ploeg)
Paul van Venrooij op het terras van Capsloc. (Tekst en foto: Annemarie van der Ploeg) (Foto: Annemarie van der Ploeg)

CAPSLOC wil een van de groenste podia van Nederland worden

  Cultuur

Capelle - CAPSLOC gaat het buitenterrein transformeren tot een 'sfeervolle oase in de urban jungle'. Het terras is sinds vorige week weer geopend. CAPSLOC zit aan de Pelikaanweg naast het IJsselcollege en tegenover de achterkant van het nieuwe zwembad. Ook mensen uit de omgeving zijn welkom om langs te komen en lekker tussen de planten te komen zitten, een drankje te drinken en een praatje te maken. Ook gaat de oefenruimte weer open. Het café is nog dicht.

Paul Venrooij, hoofd productie, horeca en verhuur vertelt over het streven van dit Pop- en Cultuurpodium om steeds duurzamer te worden. "Vanaf dit jaar doen wij mee met het Convenant Green Stages, dat is gestart om zo veel mogelijk podia zo duurzaam en groen mogelijk te maken. Bij een nulmeting scoorden wij bovengemiddeld op het gebied van duurzaamheid. Dat is iets heel moois en daarmee kunnen wij verder gaan. Wij hebben afgelopen zomer het horeca aanbod aangepast en al het wegwerp plastic eruit gedaan. Voor de productie werken wij met hard cups en voor de rest alleen nog maar met glas. Heel veel van ons meubilair is tweedehands en wij werken met fair trade kleding. Wij zijn overgestapt op Fritz-kola en Earth Water, duurzame merken die op verantwoorde wijze fair producten proberen te maken. We werken zo veel mogelijk samen met lokale partijen om ook de afstanden zo kort mogelijk te houden en zo veel mogelijk lokale ondernemers te helpen. We gaan de komende jaren nog meer verduurzamen om zo een van de groenste podia van Nederland te worden."

CAPLOC heeft ook vleermuishuisjes. Van Venrooij: "Het was bekend dat er bij de scholen die gesloopt werden vleermuizen zaten, die dreigden dakloos te worden. Wij hebben aangeboden om hier vleermuishuisjes te laten plaatsen. Zo hebben de vleermuizen weer huisvesting. Ons buitenterrein is nog in ontwikkeling. We hopen dat mensen het leuk zullen vinden om hier lekker in het groen te komen zitten. Vandaar dat we een oproep hebben gedaan voor buitenplantjes. Dus doe je er niets meer mee, geef ze dan bij ons af. We hebben gelijk al wat weesplantjes gekregen, tomatenplantjes. Ik hoop dat er munt komt en wij verse muntthee uit eigen tuin kunnen gaan serveren. Als de weg hier voor de deur weer op orde is, is het een heerlijke locatie om op je gemak te zitten, wat te drinken of te babbelen zodat je als je in Nederland blijft, hier kunt vertoeven."

Capsloc is ook te vinden op Facebook en Instagram capsloccapelle en op:

www.capsloc.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden