Marja Smit is druk met de programmering van het Van Cappellenhuis. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Marja Smit is druk met de programmering van het Van Cappellenhuis. (Foto: Annemarie van der Ploeg) (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Van Cappellenhuis start september weer, 'maar je moet overal op bedacht blijven'

  Cultuur

Capelle - Het Van Cappellenhuis moest ook de deuren sluiten vanwege de coronacrisis. Inmiddels worden er weer plannen gemaakt voor het komende seizoen. Het vergt veel organisatietalent om alles op 1,5 meter afstand te plannen maar er zijn inmiddels weer voorstellingen en concerten gepland. Marja Smit is de programmeur en organiseert met anderen de culturele activiteiten en de PR.

Door Annemarie van der Ploeg

"De sluiting door de coronacrisis betekende voor ons dat alle inkomsten stil vielen. Inmiddels heb ik weer gepland tot eind januari. Allemaal heel spannend. Als de concerten weer gaan beginnen moeten we ook rekening houden met de 1,5 meter afstand, zodat we i.p.v. 60 maar 24 mensen kwijt kunnen. Musici zijn zo aardig om eventueel twee keer op te treden. We zijn tot 1 september dicht en de voorstellingen en concerten beginnen pas in oktober. Op 24 juli hebben we ons eerste concertje bij Tuincentrum Jaarsveld. Tim Brackman, winnaar van het Oskar Back concours zal hier met subsidie van het Fonds Podiumkunsten optreden om 16.00 en om 19.30 uur. Voor dit fonds moest het concert liefst een buitengebeuren zijn; een klein alternatief voor grote festivals", legt Smit uit.

Het publiek wilde een vriendenfonds starten, voor musici en artiesten die niet konden optreden. Smit: "Dit leverde een leuk bedrag op. Voor kerst hoorden we dat we van het Fonds Podiumkunsten een subsidie kregen en begonnen met programmeren. Na de kerst hoorden we dat we de ANBI status kregen en konden naar meer fondsen toe gaan. We kregen kort geleden een brief met daarin het bericht dat we een subsidie krijgen van het Elisabeth Mathilde Fonds om een kinderprogramma op te zetten. Al lang mijn wens. Ook kregen we een subsidie van het Denk en Doe Mee Fonds zodat we een podium kunnen krijgen. Allemaal goed nieuws, maar je moet overal op bedacht blijven. Het kan morgen weer veranderen."

Van Cappellenhuis start september weer

In september zullen de wekelijkse kunstlezingen weer starten. Ook de luistercursus van Marja Smit zal weer gaan plaatsvinden. Op 3 oktober is er een kinderconcert en op 10 oktober volgt er een groots flamenco evenement. Houd voor meer activiteiten de website in de gaten.

Meer informatie over het Van Cappellenhuis en over reserveringen is te vinden op www.vancappellenhuis.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden