Proxima schetst een ontroerend portret van de relatie tussen een nuchtere astronaute die op missie gaat en haar achtjarige dochter.
Proxima schetst een ontroerend portret van de relatie tussen een nuchtere astronaute die op missie gaat en haar achtjarige dochter. (Foto: )

Nieuwe film in het Isala en gratis terrasoptreden

  Cultuur

Capelle - Wegens grote belangstelling deed het Isala Theater vorige week een extra vertoning van La verité in de verkoop. Filmliefhebbers zijn blijkbaar blij weer iets te kunnen bezoeken. Goed nieuws dus dat er weer een nieuwe film te zien is: Proxima. Ook het terras is weer open.

Proxima verhaalt over de nuchtere Franse astronaute Sarah, die is geselecteerd voor een ruimtemissie met verder louter mannen. Ze krijgt te maken met een zware, uitputtende training, seksisme op de werkvloer en vooral met de gedachte dat ze haar achtjarige dochter een jaar moet achterlaten. De film is te zien op donderdag 2 juli 14.00 en 19.00 uur en zaterdag 4 juli 19.00 uur.

Sommige coronamaatregelen in het Capelse theater zijn overigens helemaal niet vervelend. Zo mogen bezoekers nu hun consumptie meenemen in de zaal. Hoe leuk is dat! Kom het testen tijdens Proxima, of donderdag of zaterdag aanstaande bij de Nederlandse film Goud. Hoofdrolspeler Marcel Hensema stond onlangs nog twee keer in een uitverkochte zaal in het Isala.

Het terras is donderdag, vrijdag en zaterdag weer geopend van 14.30 tot 19.00 uur. Het gratis liveoptreden op het Stadsplein (bij slecht weer in de foyer) komt deze vrijdag 16.30 uur van cabaretier Klaas Prins.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden