Maya Fridman als de Fiery Angel. (Foto: Adempercem)
Maya Fridman als de Fiery Angel. (Foto: Adempercem) (Foto: adempercem)

The Fiery Angel met Maya Fridman in Van Cappellenhuis

  Cultuur

Capelle - Maya Fridman, een klassiek celliste, maar met een zwak voor alle mogelijke stijlen, is een waar fenomeen: in Rusland werd zij gelauwerd als wonderkind. Verhuisd naar Nederland schoot haar ster razend snel omhoog en staat ze nu aan de top van het Nederlandse muziekleven met veelal zeer spraakmakende optredens.

Met pianist Artem Belogurov en rasverteller Bastiaan de Zwitser brengt zij vrijdagavond 13 december in het Van Cappellenhuis 'The Fiery Angel', een door Maya zelf bewerkte opera van Sergej Prokofjev. Deze handelt over een wel zeer uit de hand gelopen ongelukkige liefde. Een zinderende voorstelling, die alom lof oogstte! Vóór de pauze spelen Maya Fridman en Artem Belogurov een prachtige bewerking voor cello en piano van de muziek van het ballet 'Romeo & Julia', eveneens van Sergej Prokofjev.
Maar hoe mooi ook, het hoogtepunt van de avond is ongetwijfeld 'The Fiery Angel', waarbij Bastiaan de Zwitser op onnavolgbare wijze het verhaal vertelt en Maya en Artem het verhaal en de emoties op de cello en piano verklanken. Programmeur Marja Smit zag de uitvoering op het Wonderfeel Festival: "Ik was van begin tot eind gefascineerd en met mij alle overige bezoekers."

Maya Fridman bracht meerdere cd's uit die internationale lovende recensies ontvingen en een Luister 10 award. Over de opname van 'The Fiery Angel' schreef het Amerikaanse blad The Absolut Sound: "... het beste kamermuziekalbum dat ik in de afgelopen 20 jaar heb gehoord". Ook Artem Belogurov bracht meerdere succesvolle cd's uit. Deze zijn na afloop te koop (pinnen niet mogelijk!).
Al met al een eer om deze artiesten in het Van Cappellenhuis te ontvangen.
Kaarten via www.vancappellenhuis.nl: 15,00 euro, tot 26 jaar 7,50 euro inclusief pauzedrankje.

Dit zijn de laatste twee concerten in 2019

Op zondag 15 december is er het meezingconcert "Carols aan de IJssel" o.l.v. Karin Schippers, aanvang 15.00 uur.
Zaterdagavond 21 december wordt het jaar 2019 afgesloten met 'Winterverhalen' door musici van De Bezetting Speelt. Op het programma staan filmmuziek en muziek met volksmuziekelementen, gelardeerd met anekdotes en korte gedichten.

www.vancappellenhuis.nl

 

 

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden