Animaties, drones, robots, videoprojectie en muziek spelen een gelijkwaardige rol met de dansers in Flirt with reality, donderdag 7 november in het Isala Theater. (Foto: David Middendorp)
Animaties, drones, robots, videoprojectie en muziek spelen een gelijkwaardige rol met de dansers in Flirt with reality, donderdag 7 november in het Isala Theater. (Foto: David Middendorp)

Flirten met een drone

  Cultuur

Capelle - Flirt with reality is een vernieuwend dansspektakel waarbij veel te beleven valt. Het publiek wordt ondergedompeld in videoprojecties terwijl drones rakelings langs de dansers scheren. Donderdag 7 november reist de bezoeker van het Isala Theater mee naar de virtuele wereld van dansgezelschap Another kind of blue.

Choreograaf David Middendorp is gefascineerd door het spanningsveld tussen technologie en de mens. Dat komt duidelijk naar voren in de voorstelling. 'Dans en technologie komen voort uit dezelfde bron: het verlangen van de mens om een andere werkelijkheid te scheppen. Flirt with reality laat zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld en hoe dit tegelijkertijd nieuwe kansen creëert', aldus Middendorp. In 2014 kreeg hij internationale bekendheid als finalist van het televisieprogramma America's got talent. Zijn stuk Blue journey werd op televisie en YouTube gezien door ruim 50 miljoen mensen. Een vernieuwde versie daarvan wordt dit seizoen in de voorstelling Flirt with reality getoond. Daarnaast bevat laatstgenoemde stuk vier nieuwe choreografieën, die allemaal op eigen wijze inhaken op het thema technologie. Zo ziet het publiek een uniek duet tussen een danser en een groep drones. De danser laat de drones door realtime interactie menselijke vormen aannemen. Een echte uitdaging, zowel voor de danser op het podium als voor de technici achter de schermen. Voorafgaand is er een inleiding à 3,50 euro te boeken in het Isala. Daarin krijgt de bezoeker achtergrondinformatie over de totstandkoming van de voorstelling en de makers.

De voorstelling is op donderdag 7 november 20.15 uur in het Isala, de entree 24,50 euro (CJP / 65+ 23,50 euro).

Shopbox

Meer berichten