De jonge lijven van de dansers van Conny Janssen Danst worden langzaam oud in BROOS.
De jonge lijven van de dansers van Conny Janssen Danst worden langzaam oud in BROOS.

Noes promoot dans in het Isala Theater

  Cultuur

Capelle - Het Isala Theater en Noes Fiolet Studio's slaan voor de promotie van dans weer de handen ineen. Dansers van Noes Fiolet Studio's zijn ambassadeurs van de sprankelende dansvoorstelling BROOS door Conny Janssen Danst, dinsdag 12 maart te zien in het Isala Theater. Bezoekers worden voorafgaand aan de voorstelling in de foyer getrakteerd op een optreden door twaalf dansers van de Capelse dansstudio.

Noes Fiolet is creatief directeur van de dansstudio en geeft dit jaar alweer 45 jaar les. De Rotterdamse choreografe Conny Janssen is bovendien een oud-leerling van hem. Reden genoeg voor Noes om in zijn ambassadeursrol bij het Isala te stappen en haar nieuwe voorstelling BROOS te gaan promoten onder jongeren. Dat doet hij onder meer via een WhatsApp-actie, flyers én dus een dansoptreden in het Isala. De choreografie daarvan is gemaakt door Joek Tijsen. Conny Janssen zet bij BROOS weer een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers in, jonge talenten en bekende gezichten. Zij vertellen het publiek een verhaal over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. Noes: 'Dit is typisch een voorstelling om nieuwe, jonge bezoekers naar het Isala te trekken en een nieuwe generatie het belang van theater en bewegen in te laten zien.'
Dat is ook omdat Conny opnieuw samenwerkt met componist, multi-instrumentalist en vocalist Maartje Teussink, die live zorgt voor de lyrische, alternatieve muziek. Maartje creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

Dinsdag 12 maart 20.15 uur in het Isala Theater, de entree is 24,10 euro.

Shopbox

Meer berichten