Merel Vercammen en Elizabeth Jaxon leggen een verband tussen muziek en wetenschap.
Merel Vercammen en Elizabeth Jaxon leggen een verband tussen muziek en wetenschap. (Foto: unknown)

Word je echt slimmer van klassieke muziek?

  Cultuur

Capelle - Het optreden van violiste Merel Vercammen en harpiste Elizabeth Jaxon was één van de favorieten van het Grachtenfestival deze zomer. Met hun college-concert leggen zij een verband tussen muziek en wetenschap. Op zaterdag 9 maart om 20.00 uur geven ze een concert in het Van Cappellenhuis.

Recent onderzoek suggereert dat de hersenen beter functioneren door te luisteren naar muziek die het meest overeenkomt met je gemoedstoestand. In Het Nieuwe Mozart Effect speelt het publiek mee en wordt live aangetoond hoe muziek ons brein beïnvloedt. Merel Vercammen, die ook een Master afrondde aan Goldsmiths University of London, geeft een kijkje in de wetenschappelijke achtergronden en het meest recente onderzoek naar muziek en het brein.
Voor de pauze geven Merel en Elizabeth een 'college' mét muziek natuurlijk. Het publiek wordt uitgenodigd met behulp van de smartphone mee te doen aan een spannende test met emotioneel krachtige muziek. Hierna wordt gemeten of je écht slimmer bent geworden. Na de pauze vooral heel veel muziek met werken van onder andere Mozart, Pärt, Fauré en Piazolla.

Toegang kost 15,00 euro, tot 18 jaar 7,50 euro. Informatie en kaarten: vancappellenhuis.nl.

Shopbox

Meer berichten