De enige plaats in de regio waar het 17-koppige Jazz Orchestra van het Concertgebouw samen met Fay Claassen te beluisteren is, is Capelle.
De enige plaats in de regio waar het 17-koppige Jazz Orchestra van het Concertgebouw samen met Fay Claassen te beluisteren is, is Capelle. (Foto: Merlijn Domernik)

Grote bigband in het Isala Theater

  Cultuur

Capelle - Dutch songbook is een muzikale ode aan het Nederlandse lied door het 17-koppige Jazz Orchestra van het Concertgebouw in samenwerking met Fay Claassen. Zaterdag 13 oktober spelen dus de beste bigband van Europa en de meest vooraanstaande jazz-zangeres van haar generatie in het Isala Theater de mooiste Nederlandstalige nummers. Het is de enige kans om dit bijzondere theaterconcert in de eigen regio te zien.

Want bijzonder is het, dat het Jazz Orchestra van het Concertgebouw naar het Capelse theater komt met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Niet alleen jazzfans zullen hiervan genieten, maar ook liefhebbers van kleinkunst. Onder leiding van Rob Horsting speelt de swingende bigband deze avond namelijk iconisch repertoire van onder anderen Ramses Shaffy, Doe Maar, Annie M.G. Schmidt, Frank Boeijen en Herman van Veen. Fay Claassen en de musici laten horen hoe er nieuwe muziek ontstaat als zij hun stempel drukken op bekende composities met Nederlandstalige, en soms ook Engelstalige teksten.
Dutch songbook is een initiatief van de veelzijdige zangeres Fay Claassen zelf. Ze wordt geroemd om haar lyrische improvisaties en ontroerende vertolkingen van bekend en minder bekend jazzrepertoire. Voor haar album Luck child won Claassen een Edison Vocaal én de Edison Publieksprijs. Op haar goed ontvangen album Dutch songbook, dat in september verscheen, zingt Fay Claassen voor het eerst Nederlandstalig.

Het concert is op zaterdag 13 oktober 20.15 uur in het Isala Theater, de entree bedraagt 29,50 euro.

Shopbox

Meer berichten