Het verhaal van een moeder, klassiek zangeres Andrea van Beek, en haar meervoudig gehandicapte zoon Jim. (Foto: Marco Borggreve)
Het verhaal van een moeder, klassiek zangeres Andrea van Beek, en haar meervoudig gehandicapte zoon Jim. (Foto: Marco Borggreve) (Foto: MarcoBorggreve)

Muzikaal verhaal in het Van Cappellenhuis

  Cultuur

Capelle - Het Van Cappellenhuis brengt op vrijdag 12 oktober de aangrijpende muziektheatervoorstelling Duets with Jim. Het verhaal van een moeder, klassiek zangeres Andrea van Beek, en haar meervoudig gehandicapte zoon Jim. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar wel maakte hij prachtige geluiden.

Andrea werd gegrepen door de muzikaliteit ervan en nam de geluiden op. Ze vroeg aan vijf componisten hiermee een duet te schrijven voor haar en haar zoon. Elke compositie belicht een aspect van hun leven samen en is geschreven in een andere muzikale stijl: van modern klassiek en furieuze opera tot lichtvoetige jazz en intieme singer-song writer.

Andrea: "In deze voorstelling wil ik Jim in de wereld brengen, zijn eigenheid, zijn prachtige klanken. In plaats van te focussen op wat er niet is, wil ik laten zien en horen wat er wel is. Het verhaal gaat over levenslust, maar ook over de hardheid van de dood. Het is eigenlijk een verhaal van iedereen".
Duets with Jim is te zien in het Van Cappellenhuis van 20.00 tot 21.30 uur. Toegang 15 euro, tot 18 jaar 7,50 euro inclusief drankje na afloop. Kaarten via:

www.vancappellenhuis.nl

Shopbox

Meer berichten