Het toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall is een fantasierijke hervertelling van de laatste avond van Kings leven.
Het toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall is een fantasierijke hervertelling van de laatste avond van Kings leven. (Foto: pr)

Isala tipt: Broadwayhit over Martin Luther King

  Cultuur

Capelle - De bekroonde Broadwayhit The mountaintop is in het 50e sterfjaar van Martin Luther King voor het eerst in Nederland te zien. Vrijdag 9 november in het Isala Theater. Het wordt een openhartige ontmoeting met King, die in de jaren '50 en '60 beroemd werd met zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de VS en zijn legendarische toespraak 'I have a dream'. Het toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall is een fantasierijke hervertelling van de laatste avond van Kings leven, 3 april 1968. Martin Luther King trekt zich terug in een groezelige motelkamer. Daar confronteert een mysterieus kamermeisje hem met zijn successen, tekortkomingen en dromen. Kan één stem de wereld wel veranderen? Dennis Rudge en Joy Wielkens laten deze avond zien hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken - breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar.

Vrijdag 12 oktober 20.15 uur, grote zaal, entree € 24,50 (CJP / 65+ € 23,50).

Meer berichten