Foto:

Column Sophie Dijkgraaff: Zomer

  Column

Capelle - De zomer is begonnen, en hoe! Meteen hadden we een paar snikhete dagen te pakken! Dan is het toch wel fijn in een gemeente te wonen die omringd wordt door natuur. Lekker verkoeling zoeken langs de IJssel. Of op de fiets door het Schollebos, over de ’s Gravenweg naar Park Hitland – precies op de grens met onze buurgemeente. Zeker nu binnenkort de schoolvakanties starten en mijn buitenlandvakantie nog steeds niet zeker is. Ik weet niet of u een vliegvakantie in de planning heeft maar de mijne is intussen driemaal omgeboekt waarna het gewenste hotel zijn deuren gesloten heeft … dus ga ik wel of niet? Echt, die toeristenbranche maakt er een dolle boel van. Enfin, er zijn ergere dingen die mij kunnen gebeuren tijdens het coronatijdperk.

Ga ik wel of ga ik niet...

Terug naar de komende vakantie. Stel ik blijf thuis, wat kan ik dan nog meer doen dan fietsen en wandelen? Trouwens, ik noem Capelle tegenwoordig bewust een gemeente. Ja, een lezeres attendeerde me erop dat ik de titel: stad, niet mag gebruiken. Dat vroeg om onderzoek. Dus startte ik mijn vriend Google op en bezocht Wikipedia. En verdraaid, de lezeres had gelijk. Capelle heeft geen stadsrechten dus moet worden beschouwd als een dorp. Best verwarrend want Capelle is in 2015 wel uitgeroepen tot Groenste Stad van Nederland. Ook op de internetpagina van onze Gemeente, die verhaalt over de geschiedenis van ons dorp, wordt gesproken over een middelgrote stad met allure.
Laat ik eindigen waarmee ik ben begonnen – de zomervakantie. Helaas is het aanbod van het Isala nog steeds beperkt. Wel kunnen we daar de film Goud gaan bekijken. Het speelfilmdebuut van regisseur Rogier Hesp over de jonge turnbelofte Timo, zijn gehandicapte vader en hun Olympische droom. Wat ook kan, thuis wegdromen bij een goed verhaal. ’t Is een van mijn favorieten bezigheden en nu de bibliotheek weer open is, zal ik die de komende weken zeker bezoeken, u ook?

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden