Foto:

Column gerard vermeeren: Geen woorden

  Column

Capelle - Ik kijk naar mijn schaduw die zo vroeg in de ochtend nog enorm is. Hij zal snel slinken op deze warme dag halverwege juni. Verzengende hitte vermengd met de geur van plastic borrelt langzaam op. De geur van opblaasbandjes, strandballen en zwembadjes overheerst in de warme föhnlucht. Ze zijn blijven liggen in de tuinen en wachten op de kinderen die langzaam ontwaken na een broeierige nacht. Zij zullen met liefde de flamingo weer oppakken, de strandbal overgooien en de oranje bandjes weer om doen. Op dit uur al verlang ik naar de koelte van komende nacht. Voor zover 7°C minder, koeler te noemen is.

'Ik heb nog steeds geen woorden gevonden voor wat ik toen zag'

Nog één bocht en dan ben ik weer thuis, daar waar de temperatuur beter is dan aan zee. Ik stap mijn straat in en sta abrupt stil. Het enige dat doorgaat is mijn ademhaling, zelfs mijn gedachten zijn gestopt. Stomverbaasd en met afgrijzen zie ik een eng uitziende man op mijn fiets voorbij komen. Mijn fiets! Mijn nu ook gestokte adem belet mij te roepen. 112 flitst door mijn hoofd, foto maken, achtervolgen, wat? Voordat ik het weet, heeft hij de beslissing al genomen: weg is ie.

‘Het signalement’ hoor ik aan de andere kant van de lijn. ‘Uh, uh’, stamel ik. Ik kom niet verder dan het adres te melden, waarmee hij helaas en heel spijtig goed wegkomt. Wat achter blijft is het zinnetje: ‘sluit deuren en ramen!’ Mijn schuurdeur had ik niet op slot gedaan.

Van Gerard Vermeeren zijn de boeken ‘Zeewaardig’, ‘Een raar seizoen en een rare vogel’ en ‘Onder water’ te bestellen bij boek & kantoorvakhandel Derde Druk, Koperwiek 43 in Capelle of uw lokale boekhandel. De columns die Gerard voor de IJssel- en Lekstreek schreef, zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden